Bandić neće tako lako ‘skemijati’ većinu u skupštini: Kako planira pridobiti Brunu Esih?

Referendum mu neće osigurati partnere

Milan Bandić nema većinu u Gradskoj skupštini pa se svim snagama bacio na lobiranje kod potencijalnih partnera. Podsjetimo, njegova stranka osvojila je 14 mjesta, SDP/HNS/HSS/HSU 13, lista Sandre Švaljek i partnera iz HSLS-a osam, HDZ sedam, lista Brune Esih pet i Zagreb je naš! četiri. Za većinu je potrebna potpora 26 zastupnika.

Sandra Švaljek mu je uskratila svoju podršku, stoga su aktualnom gradonačelniku ostali samo dosadašnji bliski suradnici – HDZ – ovi zastupnici te Bruna Esih u koju polaže sve nade. Na koji način Bandić planira pridobiti Brunu Esih?

Prije četiri godine Milan Bandić je imao vrlo dobru suradnju s HSLS – om, međutim kada je ona propala, a Darinko Kosor dao ostavku na mjesto predsjednika Gradske skupštine, u ovu fotelju je zasjeo HDZ – ov Andrija Mikulić, a Bandić si je, u maniri iskusnog trgovca, osigurao stabilnost u Skupštini i potrebnu većinu podrškom HDZ – ovaca.

Upravo zbog ovog, u javnosti su se pojavile sumnje da će Bruna Esih postati nova predsjednica Gradske skupštine, dok će zauzvrat Bandić dobiti toliko potrebnu potporu koja bi mu osigurala miran mandat.

Zlatko Hasanbegović ove je tvrdnje odbacio, navodeći kako nikakve fotelje nisu njihova ambicija. Ovaj dvojac više je puta ponovio kako je promjena imena Trga maršala Tita ono što Bandić mora učiniti kako bi s njima uopće stupio u pregovore.Javnosti je dobro poznat stav Milana Bandića po ovom pitanju. Želeći biti ničiji, a svačiji, i lijevi i desni, Bandić se od spornog trga uvijek ograđivao, pozivajući građane da sami odluče o tome. Tako je i ovaj put novinarima ponovio da promjena imena trga dolazi u obzir samo ako tako odluče građani na referendumu. (više…)

Original možete pronaći na www.zagreb.info

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI