Balenović: ‘U Hrvatskoj se dnevno dogodi više afera nego upisa u matične knjige rođenih!’

Davor Visnjic/Vecernji list

Predsjednica udruge Zviždač, Vesna Balenović, prisjetila se kako je na današnji dan prije 16 godina zbog prijave kriminala u INA-i dobila otkaz. Donosimo njezin osvrt:

“Na današnji dan prije šesnaest godina zbog milijunskih ušteda i prijave kriminala u INA-i dobila sam otkaz. Unatoč svim dokazima i pisanom priznanju DORH-a da sam bila u pravu, naša „pravna“ država nije mi omogućila povratak u INA-u. Time je dala lekciju svim hrvatima da je pravni sustav i demokracija u Lijepoj našoj farsa i kulisa, da Hrvatskom vladaju i konce vuku isključivo moćnici i prikriveni kriminalci.

Sve bliže prosjačkom štapu

U Hrvatskoj se dnevno dogodi više afera nego upisa u matične knjige rođenih. Građani koji su sve bliže prosjačkom štapu sve su umorniji od svakodnevnih vijesti o grabežu, kriminalu i nemoralu političkih i gospodarskih elita. Zbog toga ne čudi pojava raznih političkih ekstremista, diletanata i samozvanih spasitelja.

Umjesto da Hrvatsku vode pošteni stručnjaci i iskreni domoljubi i da ju pokreće energija i pamet naše mladosti, Hrvatskom se bave kriminalci i „patolozi“. Dobar primjer je naša najveća kompanija Agrokor, koju danas na nogama jedino pridržava vjera ucijenjenih dobavljača i infuzija stranih banaka. Tim slijedom, već sutra bi cijelu Hrvatsku, njene gospodarske i prirodne resurse mogle međusobno dijeliti i komadati razne svjetske banke i poslovni mešetari.

Godine šutnje



Nakon što sam prijavila kriminal u INI, naša hrvatska pravna država sramotno me osudila na zatvorsku kaznu, višestruko me financijski iskažnjavala i obilježila me kao nepoželjnu za dobivanje bilo kojeg posla, gurajući time svjesno moju egzistenciju u propast. U mojem slučaju i u slučaju drugih zviždača uspjeli su u tom naumu. Zatukli su svaku pomisao o poštenom vođenju kompanije kao što je INA i njoj slične. Mnogi su nakon moje prijave kriminala i svega što mi se zbog toga dogodilo rekli „Bogu hvala da mi nismo neku zucnuli, jer bi isto tako prošli“. No, kako su građani prošli nakon šesnaest godina takve šutnje i vladavine naše probrane političke i gospodarske elite, danas nažalost vidimo u prvim minutama svih TV Vijesti i Dnevnika.

U želji da zatuku zviždače, zatukli su državu

Kao što lavina kreće od jedne grude snijega, tako i moralna, politička i gospodarska propast jedne države kreće u trenutku obračuna državnog sustava s jednim jedinim „zviždačem“, koji u krajnje poštenoj namjeri i dobroj vjeri upozorava na nepravilnosti i kriminal. U želji da zatuku zviždača, zatukli su državu.

Bezbrojne afere koje godinama potresaju Hrvatsku i u koje je upletena dojučerašnja hrvatska gospodarska i politička krema, na koncu kulminirale su sa Agrokorom i ne čude i nisu slučajnost, već neizbježna neminovnost i logičan slijed prema bankrotu.

Predsjednica udruge Zviždač

Vesna Balenović”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI