Bačić odgovorio na pitanje koje svi čekaju: ‘Za nekoliko dana ćemo znati nasljednika Barbarića’

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić izjavio je nakon redovnog sastanka parlamentarne većine da će se kandidiranje i imenovanje predsjednika Uprave HEP-a obaviti u idućim danima, te da će se o statusu Frane Barbarića u toj tvrtki odlučiti na sjednici Nadzornog odbora.

‘‘O njegovom budućem statusu, u smislu rada u HEP-u, odlučit će se na sjednici Nadzornog odbora, njegova temeljna zadaća je imenovanje Uprave i rješavanje statusnih pitanja njezinih članova‘‘, izjavio je Bačić u Banskim dvorima nakon sastanka vladajuće parlamentarne većine.

O sudbini Frane Barbarića partneri u vladajućoj većini nisu razgovarali, niti o imenima za novog predsjednika Uprave HEP-a, rekao je potpredsjednik Vlade.

‘‘Konzultacije oko imenovanja i predlaganja kandidata za novog predsjednika Uprave su u tijeku, u tom postupku će se raspraviti i o statusu dojučerašnjeg predsjednika, kad je u pitanju njegov položaj u HEP-u“, izjavio je.

Milanović je naletio na dosta tvrd kamen: Pripuz mu je poslao pismo i podsjetio ga na jednu staru ljubavNa sastanku vladajuće , rekao je Bačić, premijer Andrej Plenković upoznao je članove vladajuće većine s odlukom o Barbarićevom razrješenju, za što je dobio njihovu podršku.

“Od četiri člana, ostala su tri člana Uprave HEP-a, tako da nema nikakvih problema u funkcioniranju tvrtke”, naglasio je Bačić.

Kad je riječ o pripadnicima Bad Blue Boysa, koji ovoga tjedna iznose obranu na sudu u Ateni zbog sudjelovanja u masovnoj tučnjavi protiv navijača AEK-a u kolovozu ove godine, Vlada će, u okviru svojih nadležnosti, pokušati ubrzati postupak.

“Ročište traje do kraja tjedna. Mi se nadamo se da će se, po završetku tih saslušanja i iskaza, omogućiti da se naši sugrađani brane sa slobode, ali to je u rukama grčkog pravosuđa. Više od toga se ne može, to je maksimum koji se može očekivati od Vlade”, rekao je potpredsjednik Bačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI