BAČIĆ MORAO ODGOVORITI NA NEUGODNO PITANJE: ‘Nismo zadovoljni procesom obnove, sve treba ubrzati’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sastanak u Banskim dvorima održali su koalicijski partneri. Pred novinare je nakon sastanka izašao  HDZ-ov Branko Bačić.

Govorio je o izmjeni izbornog zakona u BiH i legitimnoj zastupljenosti Hrvata u toj zemlji.

“Vjerujemo da će se nastaviti razgovori kako bi se listopadski izbori u BiH mogli obaviti na tragu promišljanja nas i naših sunarodnjaka u BiH”, rekao je Bačić, dodavši da je ono što se od izbornog zakona očekuje jest da svaki narod bira svoga predstavnika.

Jedna od tema razgovora  je i bila i obnova nakon potresa u Zagrebu. “Vi znate kakav je naš stav na vladajućoj većini i na Vladi, a to je da je sama promjena na čelu resornog ministarstva napravljena s obvezom da ministar ubrza sve radnje kako bi obnova bila na tragu naših očekivanja, a očekivanja prije svega građana koji su tim potresom obuhvaćeni”, rekao je Bačić.

Na pitanje treba li se nakon dvije godine od potresa netko ispričati građanima zbog spore obnove, odgovorio je da nisu zadovoljni brzinom obnove te da od resornog ministra očekuju da se ona ubrza.



“Tjedan po tjedan idu novi objekti u javnu nabavu kako bi se prišlo njihovoj izgradnji ili obnovi, a ono što je važno je da je i značajan broj naših sugrađana koji su bili u alternativnom smještaju već i zbrinuti, tako da samim procesom zadovoljni nismo, ali očekujemo da su ispunjene pretpostavke da se sada dinamizira i ubrza sama obnova”, poručio je Bačić.

Bilo je riječi i o izbjeglicama iz Ukrajine. Mislim da je danas u Hrvatskoj negdje oko 9000 izbjeglica evidentirano i u tom kontekstu je potpredsjednik Božinović izvijestio o aktivnostima stožera” zaključio je Bačić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI