BAČIĆ KOMENTIRAO MOGUĆE USTAVNE PROMJENE: ‘Ne prihvaćamo prijedloge ni s lijeve ni s desne strane’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić govorio je za HRT kako vladajući ne prihvaćaju prijedloge koji dolaze s lijeve ni desne strane političkog spektra vezano za ustavne promjene jer u tom slučaju Ustav ne bi mogli ni donijeti.

Nakon što je proteklih dana razgovarao s gotovo svim većim oporbenim strankama, HDZ je u petak pozvao manje zastupničke klubove na razgovor o izmjenama Ustava u vezi s referendumom. Vladajućima je za ustavne promjene potrebna potpora dijela oporbenih zastupnika.

“Tijekom idućeg tjedna nadam se da ćemo supotpisati prijedlog izmjena Ustava, izmjena Ustavnog zakona o Ustavnom sudu, i uputiti Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora na daljnju realizaciju izmjena Ustava i Ustavnog zakona”, rekao je Bačić.

Upitan o najavi nekih stranaka da bi mogli tražiti izmjene vezane uz pravo žena na izbor, Bačić je rekao da su u razgovorima čuli pojedine prijedloge i želje i na lijevom i na desnom političkom spektru koji su dijametralno suprotni.

“Mi u ove izmjene Ustava idemo isključivo kako bi uredili ustavno-pravni okvir za održavanje referenduma i ne prihvaćamo niti prijedloge koji dolaze s lijeve, niti s desne strane, jer u tom slučaju Ustav ne bismo mogli donijeti, ne bismo postigli 101 ruku, i mislimo da trebamo doista ostati na ovom izvornom prijedlogu izmjena Ustava”, istaknuo je.



Na općem saboru HDZ-a koji će se održati u subotu trebale bi se usvojiti nove programske smjernice, u kojima među ostalim piše i da HDZ poštuje sve zajednice obiteljskog života koji se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti. Na pitanje mijenja li HDZ time svoj stav Bačić je odgovorio niječno.

“HDZ je jasno usidren u desnom političkom centru”, naglasio je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI