Bačić: Izbori kada se steknu epidemiološki uvjeti, a kada će to biti ne znamo

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Branko Bačić odgovarao je na novinarska pitanja oko datuma izbora, zakona o obnovi Zagreba i komemoraciji Bleiburga, objavio je N1

Na pitanje kada će biti raspuštanje Sabora kaže da je namjera HDZ-a čim se za to steknu epidemiološki uvjeti i kada epidemiološka situacija bude povoljna da će se Sabor raspustiti i nakon toga ići na izbore.

“Nikakvih novih informacija u odnosu na jučer nema. Ja jesam za to da se izbori odže što prije, ali pričekat ćemo još jedno vrijeme i donijeti odluku, a koliko je to vrijem to ovisi o epidemiološkim prilikama.”

Na pitanje o zakonu o obnovi Zagreba i hoće li biti izglasan kaže da to ovisi o datumu izbora i da je riječ o zakonu koji po procjenama teži od 40 do 50 milijardi kuna, a uz to je riječ o kompleksnoj obnovi građevinske baštine u središtu glavnog grada pa zakon mora biti multidisciplinaran i treba mu pristupiti suptilno jer će obnova trajati jako dugo pa nije pobornik hitne, kratke procedure samo da bi zakon bio donesen.

Izbori prije usvajanja zakona o obnovi Zagreba

“Ako izbori budu raspisani, a zakon ne bude usvojen u Saboru onda znači da ćemo održati izbore prije usvajanja zakona”, rekao je.



Na sutrašnjem sastanku koalicije će razgovarati o rebalansu prorčauna, amandmanima na rebalans. Kaže da Vlada brine za zdravlje građana i gospodarstva, a oporba se bavi politikantstvom i omalovažavanjem.

Kada se budu odlučili za raspuštanje parlamenta imat će, kaže, 80 ruku.

Oko obilježavanja stradanja Hrvata na Bleiburgu kaže da je Sabor pokrovitelj i u Hrvatskoj će se obilježiti na Mirogoju. Osudio je napade na kardinala Puljića zbog održavanja mise za sve nevine i one kojima je presuđeno bez suda, objavio je N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI