AUSTRALIJA NA NOGAMA: Policija traga za djevojčicom koja je nestala s kampiranja, majka uputila emotivnu poruku

Foto: Facebook

Na zapadu Australije već treći dan traje potraga za djevojčicom Cleo Smith (4), koja nestala tijekom noći iz šatora u kojemu je kampirala s obitelji.

Djevojčica je zadnji put viđena oko 1.30 sati poslije ponoći u subotu po lokalnom vremenu.

“Policija je jako zabrinuta za sigurnost Cleo Smith. Angažirali smo brojne resurse, uključujući detektive iz Odjela za ubojstva, kao i forenzičare i lokalne istražitelje”, izvijestila je policija Zapadne Australije.

U trenutku nestanka iz kampa Blowholes u Macleodu, Cleo Smith je nosila jednodijelnu ružičastu pidžamu s plavo-žutim uzorkom. Zadnji put je viđena kako spava u crveno-sivoj vreći za spavanje.

Obitelj malene Clee Smith živi u Carnarvonu, a područje Macleoda im je dobro poznato s obzirom na to da često tamo kampiraju.



Policija je u ponedjeljak pretresala kuće uzduž obale u potrazi za malenom Cleo. Zamolili su sve koji su u to vrijeme bili u blizini kampa da se jave policiji. Majka nestale djevojčice, Ellie Smith, uputila je emotivni apel putem Facebooka.

“Prije više od 24 sata zadnji put sam vidjela sjaj u očima moje djevojčice. Molim Vas, pomozite mi da ju pronađem. Ako čujete ili vidite nešto, molim vas javite se policiji”, napisala je.

 

Inspektor Jon Munday poručio je da policija daje sve od sebe u potrazi za curicom, ali nije želio otkriti previše detalja otkrivenih tijekom istrage.

“Vreća za spavanje je nestala, ali ne mogu vam otkriti više od toga”, rekao je Munday.

Otac djevojčice proveo je tri sata u policiji na ispitivanju. Kako javljaju australski mediji, Daniel Staines dao je izjavu policiji u postaji Mandurah, 1000 kilometara južnije od lokacije na kojoj je Cleo zadnji put viđena.

U policiji se pojavio dobrovoljno. Zasad nema naznaka da bi mogao biti umiješan u nestanak kćeri.

Policija je objavila fotografije kampa iz kojega je nestala malena Cleo. Kamp u blizini pješčane plaže popularan je među mještanima Carnarvona. Osim pješčanih plaža, grmlja i pokoje kuće, područje je uglavnom pusto. U pustom krajoliku ističe se jedino predivna pješčana plaža. Područje je poznato po moćnim, visokim valovima koji se iznenada pojavljuju. Mogu biti i do 10 puta veći od vala koji je prethodio, a pojavljuju se neočekivano i bez upozorenja. Mogu biti itekako smrtonosni.

U potrazi za nestalom curicom uključene su dodatne policijske snage iz drugih postaja, dronovi i helikopter. Policija nije isključila nijedan razlog nestanka, a intenzivno je istražuje mogućnost da je oteta. Ne isključuje se ni mogućnost da je Cleo odlutala i izgubila se.

Inspektor Munday izjavio je kako je uvjeren da su spasilački timovi obišli i pregledali područje koje je Cleo realno mogla prehodati sama.

Inspektor, a i svi ostali se nadaju da će djevojčica biti pronađena živa, dodajući da su blagi vremenski uvjeti pogodni za preživljavanje, s obzirom na to da temperature zadnjih dana nisu prelazile 24°C stupnja, a najniže su iznosile 15 Celzijevaca.

“Prevrnut ćemo svaki kamen dok ne riješimo misterij nestanka”, rekao je inspektor Munday.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI