Apsurdna naslovnica ljevičarskog irskog lista – pozivaju na atentat na Trumpa!

screenshoot

Da je medijski rat u ovom slučaju zaista kročio na kritično tlo, jasno je pri samom pogledu na naslovnicu

Neistomišljenici novog američkog predsjednika diljem svijeta sipaju žuč nizom prozivki na njegov račun. I dok se s jedne strane na društvenim mrežama nepotrebno secira odnos predsjednika Trumpa i prve dame Melanije, s druge strane komentari samoga Trumpa prelaze svaku mjeru. Ovoga je puta šokirao poznati kulturni i politički irski ljevičarski magazin „Village“ koji je na svojoj naslovnici objavio fotografiju američkog predsjednika kao “legalnu metu” za ubojstvo iz snajpera. U krupnom je planu Trumpova glava kao cilj ubojitog metka uz veliki naslov „Zašto ne“.

“Dakle, što se može učiniti? Imamo jednog od najgorih ljudi na najmoćnijem položaju na svijetu. On je onaj koji može učiniti štetu milijunima, milijardama, na našem planetu “, stoji u tekstu.

“Pa možda je rješenje ubojstvo tiranina. Kako bi on sam rekao – ‘izbaciti ga van!”, pišu dalje te se dotiču događaja iz stare Grčke i Rima gdje su politička ubojstva bila česta pojava. Inspiraciju su očito našli u tome, a glavni urednik časopisa, Micheal Smith, šokantnu je naslovnicu branio riječima tvrdeći da pitanje „zašto ne“ nema upitnika na kraju rečenice pa samim tim, prema njegovu mišljenju, nije preporuka za atentat.


Da je medijski rat u ovom slučaju zaista kročio na kritično tlo, jasno je pri samom pogledu na naslovnicu:

screenshotFacebook Comments

Loading...
DIJELI