APELACIJSKI SUD U BEOGRADU POTVRDIO OPTUŽNICU: Četiri časnika HRZ-a optužena za ‘ratne zločine počinjene u vojno redarstvenoj akciji Oluja 1995. godine’

Screenshot

Apelacijski sud u Beogradu potvrdio je rješenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica srpskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice časnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za “ratne zločine počinjene u vojno redarstvenoj akciji Oluja 1995. godine”, pišu srpski mediji. Navodno bi suđenje uskoro trebalo početi, piše Politika.

Apelacijski sud u Beogradu potvrdio je optužnicu kojom se Vladimir Mikac, Zdenko Radulja, Željko Jelenić i Danijel Borović terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništa.

Podsjetimo, Odjel za ratne zločine Apelacijskog suda u Beogradu donio je 11. kolovoza ove godine rješenje kojim je odbilo kao neosnovane sve žalbe branitelja protiv prvostupanjskog, odnosno rješenja kojim je Kazneno izvanraspravno vijeće Višeg suda u Beogradu potvrdilo optužnicu.

“Po nalaženju Apelacijskog suda, prvostupanjski sud je pravilno zaključio da u konkretnom slučaju ima dovoljno dokaza da se osnovana sumnja da su okrivljeni učinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, podigne na nivo opravdane sumnje koja je neophodni uvjet za podizanje optužnice”, rekla je Mirjana Piljić, glasnogovornica Apelcijskog suda.

Tužiteljstvo za ratne zločine predložilo je sudu da proces protiv okrivljenih vodi u njihovom odsustvu.Facebook Comments

Loading...
DIJELI