Anka Mrak-Taritaš: ‘Kujundžić je 14. ministar koji je otišao iz ove Vlade, a to govori sve o premijeru i njegovoj Vladi’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Reakcije političara na smjenu ministra Milana Kujundžića ne prestaju. Podsjetimo, premijer Andrej Plenković izjavio je da je razriješio Kujundžića s mjesta ministra zdravstva jer se u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu, a nakon konzultacija, u srijedu će predložiti njegova nasljednika. Bivši ministar Kujundžić nakon toga vraća se u Sabor.

Za portal Otvoreno smjenu ministra zdravstva komentirala je predsjednica stranke GLAS i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš.

“Bivši ministar Kujundžić trebao je otići zato što je loš ministar jer ima grijeh nečinjenja, jer se nije bavio zdravstvom. Iz ovog što se posljednjih desetak dana događalo, vidi se da su gospodinu Kujundžiću neke druge stvari bile važnije od zdravlja hrvatskih građana”, rekla je Mrak-Taritaš.

“Kujundžić je 14. ministar koji je otišao iz ove Vlade, a to govori o premijeru i o njegovoj Vladi. Time se vidi da kad premijer govori o stabilnosti, što ta stabilnost uopće znači. Ministri se smjenjuju ko’ na traci. Vidi se da ideja smjene nije bila niti reforma, niti nešto napraviti, nego je ideja bila sve drugo samo ne to”, dodala je Mrak-Taritaš.

“Činjenica da je ministar Kujundžić ‘natjerao’ premijera da ga razriješi govori o tome da imamo premijera koji se dugo premišlja. Gospodin Plenković je radio rekonstrukciju Vlade ovo ljeto. Mogao je kroz tu rekonstrukciju odraditi i smjenu ministra Kujundžića, ali očito nije imao dovoljno snage, mudrosti i odlučnosti. Kalkulirao je i pokazao da se boji odlaska gospodina Kujundžića u Sabor te da se boji za svoju pozicije unutar stranke. Sad kad mu je ministar bacio rukavicu u lice nije imao drugu opciju nego ovo napraviti”, rekla je naša sugovornica.



Komentirala je i Plenkovićevu izjavu da ministri ne prolaze sigurnosnu provjeru te da bi se to možda moglo uvesti. Zastupnica Mrak-Taritaš vrlo je odriješita:

“Kad napravite krivi odabir onda su vam svi drugi krivi. Nije problem sigurnosnih provjera. Premijer bira tim ljudi kojima vjeruje. Prisjetite se Kuščevićeve afere. Plenković je kao žvakaću gumu rastezao priču s njime. Danima i mjesecima je to trajalo i na kraju je ministar Kuščević morao otići. Kod ministra Kujundžića je to bilo kraće”, rekla je Mrak-Taritaš.

Dodala je kako je razlog zašto je ministar trebao otići je to što je on loš ministar.

“Zato što nije radio. Dvaput smo njegovu smjenu pokretali u Saboru. A kad 14 ministara ode, to najviše govori o premijeru”, zaključila je Anka Mrak-Taritaš za Otvoreno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI