ANICA DJAMIĆ O RANJENOM HRVATU: ‘Uskoro će stići u Hrvatsku’

Foto: EPA/ATEF SAFADI, Screenshot/N1

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić za Novu TV govorila je o situaciji u Kijevu te je kazala novosti oko Hrvata ranjenog na bojištu.

“Mi smo noćas bili dva puta u skloništu”, rekla je Djamić.

“U 6 sati ujutro bila je uzbuna i tada je izvršen napad na grad. Raketirana su postrojenja vagona i nije bilo poginulih, a ranjena je jedna osoba.”

“Mi smo u ratu”, odgovara veleposlanica na pitanje strahuju li od novih napada. “Svaka mogućnost napada nama je realna i mi to poštujemo i odlazimo u sklonište.”

Problem života u Kijevu je i nedostatak resursa, potvrđuje veleposlanica. “Za sada je opskrba dobra, no ono što nam nedostaje je sol. No vjerujem da će se to uspjeti riješiti, a ono što nam kronično nedostaje je gorivo”, kaže i dodaje da se nekako snalaze tako da imaju dogovore s nekim benzinskim postajama na kojima uzimaju gorivo u određenim količinama.



Jedan vojnik Hrvat je ranjen, a jedan zarobljen u borbama u Ukrajini. “Mi smo s ranjenim Hrvatom neprekidno u kontaktu. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva zajedno s nama radi na njegovom povratku u domovinu i on će uskoro stići u Hrvatsku”, uvjerena je Djamić.

“Što se tiče zarobljenog Hrvata, on je zarobljen od neprijateljske vojske, ali mi ovdje u Ukrajini zajedno s Ministarstvom vanjskih i europskim poslova ulažemo velike napore da se što prije i što uspješnije riješi i ova situacija”, rekla je hrvatska veleposlanica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI