Andrej Plenković: “Na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima posjetit ću Goli otok”

Premijer Andrej Plenković uvodno je rekao kako Vlada intenzivno radi na Zakonu o obnovi Grada Zagreba i da će zakon ubrzo biti upućen u drugo čitanje.

“Ministarstvo graditeljstva radi na realizaciji smještaja ljudi koji su trenutno u studentskom domu na Cvjetnom naselju kako bi pravodobno njima osigurali drugi smještaj,a studentima omogućili dolazak u svoje sobe, odnosno, paviljone u Cvjetnom”, najavio je Plenković.

“23. kolovoza obilježit ćemo Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Bit će nekoliko obilježavanja, a ja ću s ministrom Butkovićem otići na Goli otok. I potom idući tjedan će potpredsjednik Medved i potpredsjednik Milošević otići u Grubore”, podsjetio je Plenković.

Komentirao je i situaciju s koronavirusom.

“Pandemija se ubrzava, nastavlja se širiti svijetom. Moramo i dalje biti budni i oprezni kako bismo štitili ljude, gospodarstvo i radna mjesta. Bilježimo rast zaraženih, ali je dobro da većina ima blage kliničke simptome. Imamo oko 120 hospitaliziranih i oko 10 na respiratorima i to je jako bitno”, rekao je.“Ono što primjećujemo je da se radi o mladima i onima koji se vraćaju s godišnjih. Apeliram na sve, posebno na mlade da se ponašaju odgovorno i da ograniče kontakte”, ističe te dodaje da je naš Ivan Malenica tipičan primjer mladog čovjeka koji je bio zaražen, ali se oporavio i sad je spreman raditi.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI