Andrej Plenković: Hrvatska radi na aplikaciji za sigurnost javnog zdravstva. U potpunosti ćemo štititi podatke građana

Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanak užeg kabineta Vlade kazao kako je Hrvatska ovu krizu dočekala otpornija u pogledu zdravlja javnih financija te kako očekuje da ćemo nastaviti kvalitetnu suradnju s Europskom bankom za obnovu i razvoj, objavio je Dnevnik.hr.

“Druga tema je važna, to su dokumenti koje je usvojila EK, a odnose se na turizam i promet. Na inicijativu Hrvatske otvorena je rasprava, EK je izašla s dokumentom što da radimo u kontekstu slabljenja pandemije.

Ministar Cappelli će odmah organizirati novi sastanak ministara turizma na razini EU kako bi se dogovorili za operativnu provedbu. Za Hrvatsku je bitno da idemo prema cilju da što je više moguće reaktiviramo gospodarstvo”, rekao je Plenković te dodao kako je razgovarao s kolegama premijerima, a ministar s ministrima drugih zemalja koji su iskazali interes za Hrvatsku.

‘Budimo odgovorni’ – i mi i naši gosti

“Hrvatska je privlačna destinacija, a nama je u interesu da se uz krilaticu ‘budimo odgovorni’ tako ponašaju i naši gosti koje očekujemo u ove sezone”, rekao je.

Treća tema bio je Zakon za obnovu Zagreba koji će danas ili sutra krenuti u javnu raspravu.



“Naš je cilj da taj zakon prođe normalnu i ozbiljnu javnu raspravu i da kroz tu javnu raspravu budemo otvoreni za sugestije. Nastavno na odluku od prošlog tjedna gdje smo rekli da smo kroz rebalans osigurali 140 milijuna kuna gdje ćemo onima koji su pogođeni osigurati sredstva, mi krećemo s inicijativom da za sve one koji su van svojih kuća osiguramo plaćanje najamnine”, kazao je i dodao kako će nastaviti raditi na zahtjevu za EU fond solidarnosti, da pomažemo građanima koji su stradali u potresu.

Premijer je kazao i da smo “pobijedili koronu u ovoj prvoj fazi gdje se uspoređujemo s drugima”. Zdravstvena slika nam je dobra, imamo dovoljno mjesta u bolnicama i medicinske opreme, rekao je.

Sutra razgovor o raspuštanju Sabora

Rekao je da će se sutra popodne sastati predstavnici parlamentarne većine, a pričat će se o raspuštanju sabora.

“U situaciji smo da, s aspekta HDZ-a, procijenimo da idemo na izbore, i s obnovljenim mandatom rješavamo probleme”, optimističan je premijer.

Za kraj je odgovarao na pitanje novinara o korištenju suvremenih tehnologija u pogledu sigurnosti javnog zdravstva. Kazao je da se radi na aplikaciji, a javnost će obavijestiti kad bude gotovo. Kaže da na aplikaciji rade stručnjaci iz APIS-a, a tvrdi i da će u potpunosti štititi osobne podatke građana, objavio je Dnevnik.hr.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI