ANALITIČAR ZA DNEVNO O STANJU U SRBIJI: ‘Vučić nema stvarne oporbe, sve odluke sada su u njegovim rukama’

Pedja Milosavljevic/Cropix

Geopolitički analitičar Denis Avdagić komentirao je za naš portal stanje u Srbiji nakon parlamentarnih izbora na kojim je SNS Aleksandra Vučića odnio veliku pobjedu te će u parlamentu imati ogromnu većinu.

Avdagić smatra da Aleksandar Vučić nema stvarne oporbe u parlamentu, ali i da je sada sva odgovornost za sve važne odluke samo na njemu.

Vučić nema oporbu i sad ima polugu za rješavanje svih problema. Sve je sada u rukama njega i njegovih partnera i sve su oči uprte u njega”, rekao je Avdagić i dodao Zapadu odgovara ovakav rasplet zbog budućnosti koja dolazi.

HRVATI TREBAJU POMOĆ

“Na dnevnom redu su sporazum sa Kosovom i put Srbije prema Europskoj Uniji. Osim toga, nemojte misliti da su prosvjedi protiv Vučića ugašeni. Oni će tek buknuti”, smatra Avdagić te dodaje je dobro što Šešeljevci nisu ušli u parlament.



Na pitanje o položaju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, Avdagić upozorava klako druge nacionalne manjine imaju svoje predstavniku u parlamentu, a Hrvati nemaju. “To je zapravo očekivano. Nemojmo zaboraviti niti da je bivši hrvatski predstavnik bio u parlamentu zato što je bop član oporbene grupacije. U svakom slučaju, hrvatska nacionalna manjina u Srbiji treba veliku pomoć iz Hrvatske”, zaključio je Avdagić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI