AMERIKA U ŠOKU! Donald Trump: ‘100 tisuća mrtvih mogli bi smatrati dobro obavljenim poslom’

Photo: Drew Angerer

Jutros je u svijetu broj zaraženih dosegao 723,304, a broj umrlih 33,993. Oporavila se 151,801 osoba.

SAD trenutno broji 142,735 zaraženih i 2,488 umrlih. Druga je po redu Italija s ukupno 97.500 oboljelih i 10,779 umrlih. Odmah je u koraku slijedi Španjolska s oko 80 tisuća zaraženih i 6,803 umrlih.

Donald Trump: Ako bismo uspjeli zadržati tu brojku na rečenih 100 tisuća,  onda smo svi zajedno napravili odličan posao je Trump.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju da bi se 100 tisuća mrtvih od posljedica koronavirusa u SAD-u moglo smatrati “dobro obavljenim poslom”, te najavio odustajanje od ranijeg plana ponovnog pokretanja gospodarskih aktivnosti do sredine travnja, prenose agencije.

Hospitaliziran je Placido Domingo, jedan od “Tri tenora”Operni pjevač Placido Domingo hospitaliziran je u Acapulcu zbog koronavirusa, objavio je njegov glasnogovornik, prenosi CNN.

“On se oporavlja i dobro reagira na liječenje”, prenosi CNN.

Japan zatvara granice

Japan  će zabraniti ulazak strancima koji putuju iz SAD-a, Kine, Južne Koreje i većine Europe kako bi spriječio širenje koronavirusa, objavio je ponedjeljak list Asahi.

Svima koji nisu Japanci, a bili su u nekim od tih područja posljednja dva tjedna zabranit će se ulazak u zemlju, navodi list.

Ubio se ministar financija Hessena

Ministar financija Hessena Thomas Schaefer počinio je samoubojstvo. Njegovo tijelo pronađeno je na tračnicama brzog vlaka u gradu Hocheimu između Frankfurta i Mainza, potvrdila je policija.

Kada su svjedoci prijavili da su pronašli tijelo, na lice mjesta je s policijom stigla i hitna služba, koja nije u početku uspjela identificirati žrtvu zbog značajnih ozljeda.

Istražitelji su rekli kako je istraga pokazala da se radi o Schaferu i da je vjerojatno počinio samoubojstvo.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI