ALADROVIĆ SE ‘POSUO’ PEPELOM ZBOG ‘FENOMENALNOG MJESTA’: Žao mi je da su izvučene tri pogrešne rečenice’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar rada i socijalne politike Josip Aladrović osvrnuo se na djelatnike u jednoj splitskoj ustanovi socijalne skrbi koji se drugi dan zaredom ne žele testirati ustvrdivši da je velika većina djelatnika pokazala odgovornost, “a to je ono zbog čega možemo biti zadovoljni”.

“Velika većina djelatnika je pokazala odgovornost i to je ono na čemu možemo biti zadovoljni. Ovdje imamo odluku Stožera. Odluka Stožera ima zakonsku snagu. Vrlo su jasna rješenja, odnosno mogućnost. Od toga da se nekoga mora evidentirati da ga nema na radu”, rekao je Aladrović gostujući u Dnevniku N1.

Dodao je i kako u ovom trenutku još uvijek ne želi govoriti o otkazima. “Siguran sam da ovo možemo na miran način riješiti i na zadovoljstvo njih. Ukoliko tako ne bude, vrlo su jasne opcije”, poručio je ministar.


Dodao je i kako su konzultirali i pravne stručnjake koji se bave radnim pravom. “Sve opcije koje Zakon o radu predviđa su na stolu”, kazao je.

Upitan o prigovorima oko toga da djelatnici u sustavu socijalne skrbi moraju imati covid potvrde, a ljudi koji dolaze izvana ne moraju, Aladrović je uzvratio: “Mi smo išli logikom onoga što nam je najbitnije u ovom trenutku. Svaka korisnička skupina ima svoje specifičnosti. U domovima za starije niti posjeti nisu dozvoljeni bez covid-potvrda”.Ministar se osvrnuo i na izjavu o Hrvatskoj kao fenomenalnom mjestu za život.

“U sljedećoj rečenici sam rekao da uz to što je Hrvatska takva kakva je, da ona može i mora bolje. To je zadatak svih nas i ja se zaista držim svega onoga što sam rekao u tih 50 minuta emisije. Žao mi je što je izvučeno samo tri rečenice, u pravilu tri pogrešne rečenice. Hrvatska kada se gledaju pokazatelji koje najviše volimo gledati o tome kako se kreću plaće, kako se kreće BDP, kakvi su makroekonomski pokazatelji, mislim da se možete sa mnom složiti, zaista pokazuje trend rasta”, govori Aladrović.

“Mislim da bi bilo dobro pogledati emisiju i shvatiti kontekst jer određenim prenošenjem onoga što se događalo se dekontekstualiziralo, a to nije dobro”, zaključio je ministar Josip Aladrović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI