Akcija spašavanja se nastavlja, postoji nada da ima još preživjelih

IHA.com

Oko 120.000 tona zaleđenog snijega prekriva veći dio onoga što je ostalo od hotela.

Potraga za preživjelima u zatrapnom talijanskom hotelu nastavlja se i danas, a spasioci su dosad pronašli tijela šest osoba koje su poginule kada se na hotel u središnjoj Italiji u srijedu obrušila snježna lavina, a za 23 osobe se i dalje traga, priopćila je vatrogasna služba.

Do sada je potvrđeno da je  pet osoba poginulo, dok su devet osoba, među kojima četvero djece, izvučene žive iz tona snijega i ruševina četvorokatnog hotela “Rigopiano” u zabačenoj dolini u reciji Abruco.

Gradonačelnik Marco Amorielo rekao je da je situacija, nažalost, ista kao i proteklih nekoliko dana i da se operacije ne prekidaju, iako se obavljaju pod izuzetno teškim meteorološkim uvjetima.


Neki spasioci kažu da ne isključuju mogućnost da će pronaći još preživjelih, više od tri dana nakon nesreće.

Policija je priopćila da je jednog preživjelog i tri nastradale osobe pronašla prateći signal njihovih mobilnih telefona.Oko 120.000 tona zaleđenog snijega prekriva veći dio onoga što je ostalo od hotela.

Lavina se pokrenula nekoliko sati nakon niza jakih potresa u toj regiji, koja se prošle godine našla na udaru pogubnih zemljotresa i koja se hvata u koštac sa obilnim snježnim padalinama

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI