AHMETOVIĆ STALA U OBRANU RIJEČKOG NADBISKUPA: ‘Zar nema pravo na svoj osobni stav? Ja se grozim pojma sloboda koji neki izgovaraju!’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SDP-ova Mirela Ahmetović vrlo je aktivna na Facebooku i u iznošenju svojih stavova kao i žestokih napada na Vladu i samog premijera Plenkovića. Ovoga puta komentirala je prosvjede koji se ovih dana intenzivno odvijaju po Hrvatskoj protiv cijepljenja i Covid potvrda. Ahmetović je stala i u obranu monsinjora Mate Uzinića koji se našao na meti napada zbog svog stava o cijepljenju.
BORBA ZA “SLOBODU” KOJA ŽELI OGRANIČITI TUĐI STAV]
Čitam malo komentare na objavu riječkog nadbiskupa koadjutora mons. Mate Uzinića u kojoj je iznio svoj osobni stav kako je CIJEPLJENJE ČIN LJUBAVI. Dakle, NJEGOV OSOBNI STAV, bez da je ikome išta nametao u toj objavi, njegovo promišljanje na koje ima pravo kao svaki slobodni građanin Hrvatske.
Ali NE! On NEMA pravo na svoj osobni stav, odzvanja dubokoumnim komentarima. U njima prednjače “bogobojazni” ljudi, koji su danas u prvim redovima u crkvama, a komentara im se ne bi posramili najveći radikali. Od kršćanstva malo, ali zato diskriminacije i netolerancije puno.
Događa se stupnjevita inverzija pojma slobode. Oni koji danas najviše izvikuju “sloboda” ne tako davno bili su spremni ograničavati seksualne slobode, slobodu žene da sama odlučuje o svome tijelu, slobodu mišljenja koje se kosi s njihovim. Kad vidim tko sve organizira prosvjede i tko na njima govori, zgrozim se značenja pojma “sloboda” izgovorenog iz njihovih usta.
Mons. Mate Uzinić izrazio je svoj osobni stav na što ima potpuno pravo. Osobno mi je drago da taj stav izgovara iz Rijeke, grada koji se ponosi tolerancijom i uvažavanjem različitosti. Malo više uvažavanja u ova izazovna vremena svima bi nam dobro došlo, napisala je  Ahmetović.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI