Ahmetović: SDP svoje politike mora modernizirati i konkretizirati. Ne bojim se sraza ni sa kim

Mirela Ahmetović najavila je kandidaturu za predsjednicu SDP-a, a u N1 Studiju uživo pojasnila je kakve planove za budućnost te stranke ima.

“Većim se brojem kandidata pokazuje demokratičnost izbora u SDP-u. U SDP-u cvjeta tisuće cvjetova i svi imamo pravo izraziti svoje mišljenje”, rekla je Mirela Ahmetović, dodavši kako i SDP-u ima puno kvalitetnih kandidata. Rekla je i kako ne bi izlazila s imenima onih koji bi se još mogli kandidirati.

“Pričekala bih kraj kandidacijskog postupka i vidjela tko će se kandidirati. Pokazat ćemo da SDP može biti jedinstven, da imamo argumentirane stavove, a članstvu ćemo ponuditi najbolje programe, politike i mjere kojima ćemo vratiti i povjerenje SDP-ovih birača”, rekla je Ahmetović.

Odbila je ideju da je ona trkačica Željka Kolara, ali je odgovorila na pitanje kakav je njezin odnos sa Zlatkom Komadinom.

“Potpredsjednica sam županijske organizacije gdje je Komadina župan, od njega sam puno naučila, a naučila sam i da se ne treba nikoga vrijeđati u javnom prostoru, kao i to da se vrijeđa kolegice i kolege.



Ja sam isključivo svoja kandidatkinja i svih onih koji će podržati moj program. Ako je netko mislio da ću se u ovom procesu okrenuti ograđivanju od nekoga ili vrijeđanju nekoga, gadno se prevario. Ako je netko mislio da se sa mnom može upravljati na bilo kojoj razini – gadno se prevario”, rekla je Ahmetović.

Članarina se treba prestati naplaćivati onima koji volontiraju

Ono što cijeli SDP, uznemirava jeste problem s članstvom koje je dezorijentirano i devastirano, naglasila je.

“Članske evidencije su neažurne i potrebno je ažurirati popis članova. Članarina se treba prestati naplaćivati onima koji volontiraju za ovu stranku i ona treba postati obveza onih koji zarađuju putem mandata SDP-a. Članarinama od 1 kune je problematična jer se tako omogućava da se broj članova s pravom glasa umjetno poveća. Stajališta sam da se moraju poduzeti konkretne mjere, a jedna je i ta da se ne omogući glasanje članovima koji su članarinu platiti tek mjesec dana prije izbora. Vjerujem da će Središnja izborna komisija pratiti ovaj postupak”, rekla je.

Poštivanje prošlosti, ali okretanje budućnosti

Predložila koji nudi je, kaže, predložila prije neki dan.

“To je program o unapređenju i modernizacijama politika SDP-a. Mi moramo cijeniti sva naša antifašistička nastojanja, kao i borbu u Domovinskom ratu, ali se moramo okrenuti budućnosti države, te ekonomskoj paradigmi razvijenih zemalja EU-a. Ekonomska paradigma je ekološko tržišno gospodarstvo. Mi ne možemo uvoziti loše tehnologije, moramo nagrađivati svoje ekološke prvake i ne smijemo tražiti alibi za one koji ekološke politike ne podržavaju.

SDP svoje politike mora modernizirati, konkretizirati ih. Ne smijemo građane ostaviti same da bih brane aktivisti, civilne udruge, mi moramo biti brana građana, moramo se okrenuti njima i braniti njihov status. Mi moramo stati na branih antikorupcijskih politika, svi članovi SDP-a moraju prihvatiti i implementirati antikorupcijske mjere”, rekla je Ahmetović.

Na pitanje planira li odbaciti pozdrav ‘Drugarice i drugovi’ rekla je da se nikome ne mora dopadati prema tome koju povijesnu ličnost bih favorizirala ili pozdrav podržala ili odabrala.

“Članovi i članovi SDP-a nisu djeca da bi se vodila samo pozdravom Drugovi i drugarice, niti taj pozdrav kvalificira nekoga da vodi stranku. Ne omalovažavajte članove SDP-a prema njihovoj dobi. Bolji se život treba omogućiti i majkama, i djeci, umirovljenicima, mladima… Irelevantni su mi svi pozdravi”, rekla je Ahmetović.

Rekla je kako se eventualnog političkog sukoba s Andrejem Plenkovićem ne plaši.

“Odavno sam u srazu s Andrejem Plenkovićem, ne samo po pitanju LNG terminala. Općina koju vodim možda je teritorijalno mala, ali imamo četiri strateška projekta. Ne bojim se sraza ni sa kim”, rekla je Mirela Ahmetović za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI