AHMETOVIĆ PAŽLJIVO SECIRALA PLENKOVIĆA! ‘Kao sljednik Ive Sanadera, on nečinjenjem ičeg kao MOL-ov referent pogoduje toj kompaniji i umiljava se europskoj eliti’

Foto: Screenshot N1

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović za N1 osvrnula se na aferu u INA-i, poznatiju kao ‘pljačka stoljeća’.

Ahmetović je na početku rekla: “Pretpostavljam da je Andrej Plenković izračunao da će mu za dobivanje mišljenja od svih pravnih fakulteta trebati dovoljno vremena da mu istekne ovaj mandat.”
“Na kraju će reći da mu je istekao mandat i da nije došlo do prikupljanja svih mišljenja. To je isto kao kad je tražio konzultatnske tvrtke koje su trebale procijeniti koliko vrijedi INA”, dodala je.
Ahmetović smatra da je premijer u utorak odgovorio najbolje što je mogao u svom stilu, opet zamutivši vodu.
“Državno odvjetništvo je dužno po zakonu štititi imovinu Republike Hrvatske i oni će imati što odgovoriti po pitanju štetnosti tih ugovora. Očekujem malo veću aktivnost Državnog odvjetništva po ovom pitanju. Mislim da će morati ponuditi neke odgovore što će i što su napravili do sada”, kazala je.
Politička tajnica SDP-a smatra da je itekako “relevantno mišljenje gospodina Dobronića, ako će se njegovo mišljenje zanemarivati, kao što to radi Plenković onda stvarno možemo reći spuštaj zastor ili ključ u bravu”.

“Da mi imamo premijera koji nije MOL-ov referent odavno bi već ozbiljna skupina pregovarača sjela s Orbanom i predočila mu za što se sve mogu teretiti pojedine osobe u samom MOL-u. Orban bi u tom slučaju prodao MOL-ove dionice da ga se ne tjera po cijelom svijetu”, navela je.

Ahmetović smatra da je apsolutno sazrijela politička volja kod onih ljudi koji znaju što je nacionalni interes i što je INA.

“Politički dio je suglasan, samo ne postoji politička volja Andreja Plenkovića. Članovi uprave Ine sad ju tuže za to da su nezakonito uklonjeni sa svog radnog mjesta. Ako su kršili zakon i zbog tog su uklonjeni s radnog mjesta bez otpremnine, Hrvatska bi ih trebala tužiti zbog nanošenja štete. Ali ako nisu radili ništa zašto su onda uklonjeni i otpušteni?”, ustvrdila je.

Potom je politička tajnica SDP-a dodala: “Mislim da se malo previše riskira s tom kompanijom kako bi se stekli politički poeni u Bruxellesu, kako bi se umili europskoj eliti. Ali to su interesi samo jednog čovjeka, mi smo ovdje da bismo branili interese Hrvatske, a ne Andreja Plenkovića”.Sugerira kako Plenković ima stil da određuje što je bitno svim građanima i institucijama.

“Sve je nebitno, bitno je samo ono što Andrej Plenković kaže da je bitno. Nakon toliko godina kao sljednik Ive Sanadera, on nečinjenjem ičeg pogoduje MOL-u”, zaključila je Ahmnetović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI