AHMETOVIĆ OPRALA ĆORIĆA: ‘Možda niste za baciti, ali niste ni za voditi ovo ministarstvo’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zastupnica Mirela Ahmetović (SDP) danas je u Saboru tijekom aktualca ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića pitala o cijenama energenata i mizernim povećanjima plaća i mirovina.

“Čestitam vam u ime 900.000 građana koji o prosječnoj plaći mogu samo sanjati. Čestitam vam i u ime milijun i 200 tisuća umirovljenika. Cijene hrane lete u nebo. Što ćete napraviti u vezi poskupljenja hrane?”, pitala je Ćorića.

“Hvala na čestitkama, lijepo da ste prepoznali pozitivne trendove. Nadam se da će vas vaše izjave dovesti do toga da postanete prva violina ekonomskog SDP-a. Ove godine inflacija je uzrokovana egzogenim šokom kao i u svim zemljama. Prema službenim podacima ona iznosi oko 2,4 posto. Naši građani ne trebaju brinuti o cijeni plina ili vode. Mnogi neće osjetiti porast. Mi ne možemo utjecati na cijene u tržišnoj ekonomiji, ali možemo utjecati na standard građana”, odgovorio joj je Ćorić.

Ahmetović mu nije ostala dužna.

“Trebali biste znati kao ekonomist da je inflacija preko 2 posto nepoželjna. Ne obmanjujte ljude, cijena plina je porasla 2.4.2021. godine. Prosječnom umirovljeniku povećanje od 60 kuna amortizira eventualno povećanje cijene ulja, kruha, možda i mlijeka. Gdje su svi ostali troškovi? Energija, prijevoz, voće, lijekovi, meso. Pa da, umirovljenici ne jedu meso, imate pravo. Što se tiče radnika koji primaju medijalnu plaću, njima već sad fali 1500 kuna da pokriju svoje osnovne troškove u sindikalnoj košarici i to bez automobila, ali vi to ne znate i ne osjetite jer niste jedan od njih kao ni ja. Sebi i meni ste povećali plaće. Sve je poskupjelo i niste ništa rekli o tome kako ćete to zaustaviti. Tržište naše energije ovisi o mađarskom tržištu gdje padaju cijene, a kod nas rastu. Možda niste za baciti, ali niste ni za voditi ovo ministarstvo. Građani ne zaslužuju vašu indiferentnost”, rekla je Ahmetović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI