AHMETOVIĆ NIJE ŠTEDJELA MINISTRA OBRANE: ‘Banožić je obični kokošar koji kompleks manje vrijednosti liječi javnim novcem’

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović osvrnula se na Banožićevu adaptaciju velikog državnog stana vrijednu 200 tisuća kuna kojeg si dodijelio na korištenje.

U priopćenju je iskoristila priliku da mu uputi brojne ponižavajuće optužbe i pridjeve, a prenosimo ga u cijelosti:

“Riječ ministar dolazi od latinske riječi minister što bi značilo “sluga, pomoćnik”. Dakle, ministar bi na svojoj poziciji trebao služiti građanima koji su izabrali većinu koja potom imenuje Vladu.

Po onome što čitamo u novom broju Nacionala, ministar Banožić ne služi građanima nego parazitira na grbači građana. Njegova glavna preokupacija čim je postao ministar bila je ta kako dokazati sebi i svojoj okolini važnost, status i moć. Umjesto da je upogonio sustav državne imovine koji bi mogao stvarati novu vrijednost, on je odlučio 200.000,00 kn javnog novca spiskati na svoj luksuz i zadovoljstvo.

Banožićev potez mene ne čudi. To je kompleks manje vrijednosti koji se, u HDZ-ovom slučaju, liječi javnim novcem. I to konačno mora prestati. Ovo je najbolji dokaz zašto nam treba transparentnost proračuna na razini cijele države. Ne može neki nižerazredni ministar trošiti novac građana kako mu se prohtije. To je nedopustiva rabota koja mora rezultirati momentalnom ostavkom.



Premijer Plenković dužan je pokazati odlučnost i smijeniti ministra Banožića jer dok ljudi na Baniji već drugu zimu za redom na hladnoći čekaju da im se obnove kuće, pojedini ministri novcem tih istih građana liječe vlastite komplekse.

Hrvatska mora biti zemlja svih svojih građana. Građani nisu sluge Vlade i ministara, Vlada i ministri moraju biti sluge naroda.

Ja znam da HDZ srama nema, oni su Hrvatsku pretvorili u svoj plijen. Ali ovo Banožićevo nedjelo ruši dignitet ne HDZ-a (njihov dignitet je ionako zakopan presudom za korupciju), već dignitet Ministarstva obrane, Oružanih snaga i svake poštene časnice i vojnikinje, časnika i vojnika Hrvatske vojske. Banožić je najobičniji kokošar i nije zaslužio biti ministrom u Vladi RH”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI