AHMETOVIĆ IRONIČNO KOMENTIRALA: ‘Neka Einstein Ćorić nešto izmisli za jeftiniji plin’! Zbog jedne stvari je zahvalna HDZ-u

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Politička tajnica SDP-a i saborska zastupnica Mirela Ahmetović gostovala je u Newsroomu na N1 televiziji gdje je komentirala aktualne teme, situaciju u HNB-u, stanje s plinom…

O trgovanjima vrijednosnim papirima u HNB-u Mirela Ahmetović je rekla: “Vjerujem da ćemo do kraja nadzora dobiti puno više informacija, ali možemo reći da prema informacijama koje imamo, vjerojatno nije bilo kršenja zakonskih propisa, ali je bilo kršenja osnovnih moralnih načela.

Danas me uvrijedio bahat način ophođenja guvernera Vujčića na Odboru za financije gdje je on pokušao minorizirati djela zaposlenika HNB-a zanemarivši činjenicu da su među djelatnicima i izvršni direktori, a ako itko ima povlaštene informacije, onda su to upravo ti izvršni menadžeri.”

“Najlakše je reći ‘nisam znao, to nije moja odgovornost’. To je nažalost hrvatska stvarnost”, dodala je.

O rejtingu HDZ-a rekla je da su oni porobili institucije.



“HDZ će uvijek imati 30-ak posto potpore jer je HDZ porobio sve institucije u RH, pozapošljavao je članove HDZ-a, njihovu rodbinu itd.

Tomašević se nosi s tolikom količinom ljudi u sustavu kakav je Zagreb, a koji su došli na mjesta po receptu Milana Bandića, vrlo je teško ispraviti taj sustav i usmjeriti ga.”

O SDP-u kao alternativi koju građani ne vide kaže da je stranka prošla katarzu.

“Polako. SDP je prošao katarzu, konsolidirali smo se. Već dva okvira reformi predao je javnosti na uvid, predali smo i prijedlog izmjene Izbornog zakona. Ima vremena da SDP dobije povjerenje građana. Grbin ima veću potporu nego cijela stranka i to je dio odgovora. Predsjednik je najveće oporbene stranke i normalno je da bude kandidat za premijera. SDP za razliku od drugih ne prati što rade drugi, nego radi na politikama.”

 

Ahmetović je komentirala i uhićenje 72-godišnjaka koji je na društvenim mrežama vrijeđao premijera.

“Zahvalna sam HDZ-u što sam češće na njihovim društvenim mrežama i objavama nego premijer. Ovaj slučaj moje objave vezano za nepotrebno uhićenje 72-godišnjaka zapravo je uzrokovalo to da je HDZ objavio kako sam rekla da je Plenković nalogodavac uhićenja, što nisam rekla, to je notorna laž, ali oni su se valjda prepoznali u tome.

Otužno je da premijer nakon svega poziva na kavu. Zamislite koliko sam negativnih komentara dobila, krčka policija bi trebala brinuti samo o vrijeđanju mog lika i djela.

Mislim da to policija ne radi, da ne prati takve komentare, evidentno je da je uhićenje došlo po prijavi. Istina je da je uhićenje bilo potpuno nepotrebno. Taj 72-godišnjak je i meni uputio vrlo uvredljivu kritiku, ali ne bi mi palo napamet prijaviti ga”, rekla je.

Prokomentirala je i energetsku krizu. “HEP može precizno i jasno dati obol i pomoći u krizi”, rekla je i dodala:

“Da odgovorim Tomislavu Ćoriću Einsteinu – kako je moguće da je za velike račune u Zagrebu kriv Tomašević, a za velike račune u Hrvatskoj tržište energijom?

Kad je kriv Tomislav Ćorić? Otkad je on u vladi, Hrvatska nije ulagala u svoje plinske rezerve, niti u postojeća polja niti u razvijanje novih. Što se tiče LNG terminala, ima kapacitet 2.6 milijarde kubika plina, točno koliko troši RH.

Ćorić je rekao da će izgradnjom LNG terminala plin pojeftiniti. Pozivam da sad taj jeftiniji plin dovedu preko LNG terminala. Očekujem od Einsteina Ćorića da građanima i gospodarstvu dovede taj jeftiniji plin koji najavljuje.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI