AHMETOVIĆ IM SPUSTILA: ‘Hrvatska je fenomenalno mjesto za život, gdje ljudi na Banovini ostaju bez toplog obroka, cijene goriva rastu, a Vlada šuti’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na sjednici u Hrvatskom saboru SDP-ova zastupnica Mirela Ahmetović ironično je rekla kako je “Hrvatska fenomenalno mjesto za život”, gdje siromašni na Banovini ostaju bez toplog obroka, a cijene energije i hrane rastu. Vlada razmišlja.

“Koliko je Hrvatska fenomenalno mjesto za život svjedoči činjenica da je od 11. listopada ljudima s područja Gline najavljeno da ostaju bez toplih obroka”, istaknula je.

Dodala je kako se približava zimsko razdoblje, potrošnja struje raste, a enormno povećanje cijena prelomit će se upravo na leđima najsiromašnijih, na onima kojima se ukida topli obrok.

Pritom se zapitala što radi Vlada i o kojim potezima razmišlja dok građanima prijeti “energetsko siromaštvo”. Pozvala je na uvođenje preventivnih vaučera za električnu energiju i smanjenje trošarina na gorivo.

“Klaunovsko ponašanje Vlade u svjetlu povećanja svih cijena za građane nije komedija, ovakvo ponašanje vlade za njih postaje horor”, rekla je Ahmetović.



Podsjetila je da je u rujnu postavila pitanje ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću oko povećanja cijena, na što se on smijao.

“Ako izostane reakcija, Vlada će biti odgovorna za dodatno osiromašivanje građana koji su ionako po kupovnoj moći i standardu na predzadnjem mjestu u EU”, zaključila je Ahmetović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI