AFP IZVIJESTIO O PROSVJEDU LGBT-a: ‘Hrvatska je balkanska zemlja, društvo je pod jakim utjecajem Crkve’

Tomislav Miletic/PIXSELL

AFP je o događaju izvijestio vrlo jednostrano

Međunarodna novinska agencija France Press koju prenose svjetski mediji izvijestila je o prosvjedu u organizaciji Zagreb Pridea u Zagrebu.

AFP je napisao da se oko tisuću ljudi okupilo na Trgu žrtava fašizma kako bi pozvali na tolerantnost nakon što je tijekom vikenda bačen suzavac u klub Super Super, gdje se održavao tematski LGBT party. Naveli su i da je oko 300 posjetitelja zabave razbijalo prostore kako bi pokušalo doći do zraka, pri čemu je nekoliko osoba ozlijeđeno.

>>> (FOTO) LGBT PROSVJED PUN POLITIČKIH PROVOKACIJA: ‘Mirna’ masa izviždala Ilčića i Predsjednicu

“Državnici ove balkanske zemlje, kao i ljudskopravaške grupacije, osudile su napad. Prosvjed protiv mržnje i nasilja organizirao je Zagreb Pride, grupa za gay prava, koja je incident okarakterizirala kao ‘brutalan i barbarski napad na ljudske živote'”, piše AFP te dodaje da je Hrvatska zemlja u kojoj je postotak katolika iznad 90 posto.

Izvijestili su i o tome da u Hrvatskoj LGBT parovi mogu sklopiti životno partnerstvo te napisali da je hrvatsko društvo pod jakim utjecajem Katoličke crkve “koja etiketira homoseksualnost kao hendikep i perverziju”.



Naveli su i da je “prošla vlada desnog centra bila na udaru kritičara da je ignorirala rast ekstremne desnice u Hrvatskoj, što uključuje i nostalgiju za pro-nacističkom prošlošću, napade na manjine i neovisne medije”.

AFP je prenio i izjavu 60-godišnjeg pravnika Borisa Kladara koji je došao na prosvjed: “Strahujemo od radikalizacije društva.”

“Ne toleriramo netoleranciju”, pisalo je na jednom od transparenata, prenosi agencija.

Nisu napisali da je zabava u Super Superu organizirana kao tematska “Trenerka party”, a ne LGBT party, kao ni da su prosvjednici u svojim govorima kojima su trebali držati fokus na “napad”, osudili Vladu i komentirali političku situaciju u zemlji.

>>> Bacanje suzavca na LGBT klub je ‘fake news’, lažna vijest!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI