ADMIRAL LOŠO PRIJE SASTANKA S PLENKOVIĆEM: Ovo je veća geopolitička igra, uspostavlja se višepolarni svijet. Europa je davno izgubljena”

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas će primiti generale, zapovjednike i visoke časnike koji su sudjelovali u VRO “Bljesak”.

Povod sastanka je zamolnica tužiteljstva Bosne i Hercegovine za pružanje međunarodne pravne pomoći dostavljene temeljem Sporazuma između Vlade RH i Vlade BIH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima.

Admiral Davor Domazet Lošo jedan je od 14 generala Hrvatske vojske sa zamolnice. Uoči sastanka je rekao:


“Kada vidim znat ćemo što treba odgovoriti, hoće li se politika postaviti na pravi način. Ovo je veća geopolitička igra, uspostavlja se višepolarni svijet. Europa je davno izgubljena”.

General Pavao Miljavac, bivši načelnik Glavnog stožera Republike Hrvatske i ministar obrane, bio je jedan od planera operacije Bljesak. I on je danas došao na sastanak.“Svatko od onih na optužnici će imati nešto za reći, očito će biti neka procedura, vidjet ćemo. Ja sada ne očekujem ništa, na brzinu je to došlo. Ovisno što piše i kako će sudionici zauzeti stav, tako će i biti. Ja sam dugo u svemu ovome, vrlo je malo stvari koje nisu političke”, rekao je kratko prije sastanka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI