ACI POVEĆAO POSLOVNE PRIHODE ZA 12 MILIJUNA KUNA: Kreću u borbu za produljenje koncesija

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

ACI je u prvih šest mjeseci ove godine povećao prihode od prodaje za 18 posto, odnosno za 12 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.

“U odnosu na prošlu godinu, sezona je započela u značajno dinamičnijem ritmu, prvenstveno po pitanju realiziranih fizičkih i financijskih pokazatelja dnevnoga veza. Slijedom ranije preuzetih obveza i investicija, ACI d.d. je u prvoj polovici ove godine realizirao ulaganja u ukupnoj vrijednosti od 19,8 milijuna kuna”, izvijestili su iz te tvrtke.

Značajnija ulaganja odnose se na investicije s ciljem podizanja standarda i kvalitete, prvenstveno u ACI marinama Korčula, Vodice, Skradin i Opatija, dok su u pripremi daljnje aktivnosti u ACI marinama u Trogiru, na otocima Žut i Piškera te u Milni i gradu Rabu.


Iz najveće hrvatske nautičke tvrtke ističu kako će se u narednom poslovnom razdoblju fokusirati na produljenje rokova trajanja koncesija i realizaciju započetih investicija, što značajno utječe na daljnje uspješno poslovanje.

“Koncesije gotovo svih ACI-jevih marina istječu 2030. godine, zbog čega smo započeli intenzivne aktivnosti, jer je produljenje koncesija od ključnog značaja za daljnja planiranja i ulaganja u sustav ACI marina”, ističe predsjednik Uprave Kristijan Pavić.S ciljem osiguravanja preduvjeta za što stabilniju ljetnu sezonu i dolazak gostiju, tvrtka se aktivno uključila u projekt Safe Stay in Croatia, kojemu je cilj pozicionirati Hrvatsku kao sigurnu i poželjnu turističku destinaciju. Osim osiguravanja svih potrebnih preduvjeta za testiranje turista i gostiju na punktovima u pojedinim ACI marinama, u ACI-ju je zabilježen i visok odaziv više od 70 posto cijepljenih djelatnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI