47-GODIŠNJAK U KUĆI PROIZVODIO DROGU: Policija je dovršila istraživanje, evo i što ga čeka

Foto: PU zagrebačka

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom koji je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela “Neovlaštene proizvodnje i promet drogama”.

Zagrebačka policija sumnja kako je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način tijekom 2022. godine na svojoj adresi stanovanja na području Novog Zagreba, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja.

“Sadio je marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao”, kažu iz policije.

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije su prilikom kontrole prometa 24. kolovoza na području Trešnjevke zaustavili osobni automobil marke “Peugeot” zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 47-godišnjak.  Za vrijeme obavljanja nadzora osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno izručio šest plastičnih vrećica ispunjenih marihuanom koje je neovlašteno posjedovao, dodaje policija.

“Izručene vrećice su kod policijskih službenika potakle još veću sumnju na protupravno ponašanje, koje je u konačnici i potvrđeno pronalaskom improviziranog laboratorija za uzgoj marihuane u kući kojoj se koristi osumnjičeni na području Novog Zagreba. Također je pronađeno ukupno 550 grama lišća, 445 grama cvijeta marihuane, 32 zasađene stabljike i 16 manjih sadnica marihuane te digitalna vaga i oprema za pakiranje”, ističe PU zagrebačka.



Dodaje se kako su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Foto: PU zagrebačka
Facebook Comments

Loading...
DIJELI