ZVEZDA ĆE SKUPO PLATITI ONAKAV NERED! Prijeti joj i ono najgore, jesu li ovo zadnji dani ABA lige?

screenshot

Sredinom svibnja sastat će se Upravni odbor ABA lige košarkaša. Tada će biti jasno, ili bi barem trebalo biti jasno sve ono što u budućnosti čeka to natjecanje. Ono ima svoju povijest, priču, prepoznato je u euroligaškim (ne i u FIBA-inim!) protokolima, ali možda nema budućnost. Hoće li treća utakmica dodatnih kvalifikacija za ostanak/ulazak u prvi razred ABA lige između Zadra i skopskog MZT-a biti i zadnja, saznat ćemo uskoro…

Za sve ono što se dogodilo u finalnoj seriji, odnosno u njenoj petoj utakmici u Beogradu koja je odigrana u ponedjeljak, Crvena zvezda je kažnjena najviše u povijesti. Disciplinski sudac lige Saša Pavličić Bekić odrezao je 35 tisuća eura financijske kazne, uz prve dvije utakmice u novoj ABA-sezoni pred praznim tribinama. Nakon što prođu te dvije, na sljedeće tri utakmice moći će samo žene i djeca do 14 godina.

Ne radi se o seksizmu i o neravnopravnosti spolova, sličnu kaznu već su imali navijači u Turskoj, a želja je suzbiti radnje poput onih iz Beograda od ponedjeljka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI