ZNA SE I TO DOGODITI: Predsjedniku Davoru Šukeru okrenuli leđa kad je bio sto posto u pravu

hns

Raskol u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS), kolikogod se trubilo i priopćavalo, o jedinstvu unutar istog – pokazuje svu besmislenost svake svađe i trzavice. Naime, između predsjednika Davora Šukera i 12 članova Izvršnog odbora Saveza puklo je na – Nenadu Gračanu (?). Izborniku mlade U-21 reprezentacije s, kako se govorilo, jednom od najboljih generacija mladih hrvatskih nogometaša. On je s tom generacijom na nedavnoj europskoj smotri – krahirao.
I sad je red reći istinu. I mediji su se i navijači složili u jednom, da je Nenad Gračan propustio svoju prigodu. To je, gle čuda, mislio i Davor Šuker. On je bio za Gračanov odstupa. I to je predložio članovima IO HNS-a, koji su ga – minirali.
Činjenica jest da je izbornik mlade reprezentacije slabo odradio europsku smotru i da bi odluka krovnog tijela Saveza prošla u nogometnim vodama i cijeloj javnosti kao mesarski nož kroz putar. Ne, nije išlo, Gračan je očito zaštićen s većeg vrha nego kao što nam se predstavlja, a i tako ga predstavljaju, Davor Šuker.
Ovakav raskol pokazuje kako su u nogometnoj djelatnosti ljudi tretiraju kao roba, posluže ili odsluže prema interesu trećih osoba, trener Nenad Gračan dobio je (lažno) povjerenje, a Šukeru je dato do znanja da je pod prismotrom. No, kolikogod smo bili protiv Šukera, a imali smo razloge, od nekooperativnosti s medijima, bahatosti, nesuradnje…, toliko mu sad dajemo za pravo. Njegova namjera bila je – nogometna, stručna.
Nakon svega najlakše je reći da Gračan ima ugovor. Pa, ugovori su tu i da se, između ostalog, krše, napose ako nema uspjeha. Kad su stradavali Niko Kovač ili Ante Čačić ugovori se nisu ni spominjali.
Sad smo samo svjedoci netrpeljivosti i borbe za vlast!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI