ZLATKO DALIĆ OSTAJE IZBORNIK DO 2024.! Može li do zlata s nogometnom reprezentacijom?

Facebook

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su produljenje uspješne suradnje. Izbornik je potpisao novi ugovor koji ga veže sa Savezom do UEFA Europskog prvenstva 2024. godine, objavio je HRT.

Podsjetimo, Dalić je preuzeo hrvatsku reprezentaciju u listopadu 2017. te ju je iz teške situacije uspio dovesti do Svjetskog prvenstva u Rusiji. U Rusiji su Vatreni došli do finala Svjetskog prvenstva, odnosno srebrne medalje koja je tu generaciju upisala u povijest hrvatskog nogometa.

Nakon toga je Dalić uspješno prošao kvalifikacije za EURO 2020, gdje je izborio drugi krug natjecanja, a onda je postao prvi hrvatski izbornik koji je izborio tri velika natjecanja, osvojivši prvo mjesto u skupini H u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Između tih kvalifikacija Dalić je s Vatrenima dvaput izborio ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

“Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu povjerenja. Puno sam puta istaknuo da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju najveći je privilegij koji jedan trener može imati i zato nisam dvojio kada mi je HNS predložio nastavak suradnje. Proteklih nekoliko mjeseci me uvjerilo da smo na pravom putu, osjećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osvježenom Hrvatskom nastavimo raditi velike rezultate i tako uveseljavati naš narod. Uvjeren sam u naš uspjeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Njemačka, uvjeren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je nevjerojatan motiv za daljnji rad”, rekao je Dalić.

I predsjednik HNS-a je zahvalio njemu te napomenuo kako “Zlatko samo na temelju srebra u Rusiji treba imati bezgraničan kredit kod svih nas, ali sve što je napravio s reprezentacijom nakon tog srebra pokazuje da je idealan čovjek za vođenje Hrvatske”.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI