Zlatko Dalić: ‘Najmanje što možemo učiniti je slušati riječ stručnjaka!’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Izbornik hrvatse reprezentacije Zlatko Dalić u velikom razgovoru otkrio je što ga u ovom trenutku najviše muči i kako razmišlja o tome

Dok je glavna tema odgoda Eura, a samim time i stanje u hrvatskoj reprezentaciji, tko će od aktualnih nositelja igre uopće zaigrati i hoće li Zlatko Dalić biti na klupi Vatrenih na odgođenom velikom natjecanju, sam aktualni izbornik razmišlja u potpuno drugom smjeru.

Dalić se odlučio progovoriti o najvećem problemu u kojem se svijet trenutno nalazi, a priče o sportu su samim time u drugom planu, prenosi Sportklub.

‘Najmanje što možemo učiniti je da svatko od nas sluša upute koje dobivamo od stručnjaka te da ostanemo u svojim kućama. Tako ćemo pomoći sebi i drugima u borbi protiv virusa. To je u ovom trenutku najbitnije. Virus će ostaviti velike posljedice u svim segmentima našeg društva, u gospodarstvu i u sportu. Moramo biti pozitivni, virus će proći, kao što je prošao u Kini, ali iz svega ovoga moramo izvući dobre stvari. Kada govorim o dobrim stvarima, mislim na to ćemo svi više vremena biti kod kuće sa svojim obiteljima i više se družiti’, kazao je Dalić u razgovoru za Laudato TV.

‘Previše trčimo za materijalnim stvarima, za poslom, užitkom i druženjima, a sve drugo nam je postalo nevažno. Jedan virus zaustavio je svijet, poslao nam je poruku da ne možemo raditi baš sve što hoćemo. Ne možemo mijenjati svijet i prirodu’, rekao je Dalić.



‘Moramo promijeniti našu strategiju i razmišljanje. Tako je-kako je. To treba prihvatiti. Bit će nogometa i kasnije. Najvažnije je da sačuvamo mir i pozitivu te iz svega iziđemo što bezbolnije. Znam da neće biti lako, pogotovo nama koji smo u nogometu i koji od toga živimo, ali ima ljudi koji ostaju bez posla i koji su na različite načine ugroženi. Moramo prihvatiti ovo što se događa i živjeti dalje’, smatra izbornik.

‘Trčimo za svim stvarima osim za onima za kojima trebamo trčati. Cijelo društvo otelo se kontroli. Zapostavili smo obitelj, roditelje, starije. Sad smo dobili poruku da moramo biti još ponizniji i još poslušniji. Gledam po sebi – imao sam detaljno isplaniran program, stalno neka putovanja, obveze, sastanci, nije bilo dovoljno vremena za bližnje. Daj Bože da iz ove korone izvučemo poruke i da nas nauči pravim stvarima’, zaključio je Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI