Žižić odbio poziv u reprezentaciju, Bender i Zubac još nisu potvrdili, ali zato je Šarić pokazao svima što znači igrati za Hrvatsku!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Braća su zatražila razumijevanje i tretman kakav su imali Ivica Zubac i Dragan Bender kada su trebali pokrenuti svoju NBA karijeru.

Mladi hrvatski košarkaš, Ante Žižić, sprema se na put prema Bostonu. Celtics je ‘draftao’ Žižića prošle godine, ali sada prije nego ode za SAD, Ante mora riješiti svoj status u reprezentaciji koja se sprema za Eurobasket.

Ante je na sastanak s izbornikom Acom Petrovićem stigao u društvu brata Andrije, sportskog direktora Cibone i čovjeka koji se skrbi o njegovoj karijeri. Braća su zatražila razumijevanje i tretman kakav su imali Ivica Zubac i Dragan Bender kada su trebali pokrenuti svoju NBA karijeru. Dakle, Žižić će ovo ljeto ipak prebaciti fokus na vlastitu karijeru uz obećanje da će se svaki drugi put odazvati reprezentaciji.

No, sljedeće veće natjecanje na rasporedu je tek 2019. godine i to ako se Hrvatska plasira na SP. Predsjednik Stojko Vranković baš i nije pretjerano oduševljen Antinom odlukom. “Žao mi je, a iz iskustva jako dobro znam da za igrače nema veće pozornice od igranja za reprezentaciju na velikom natjecanju”, rekao Vranković je za SN.

Petrović je i ranije kazao kako očekuje otkaze igrača vanjske linije, ali ima ponešto opcija, tu su između ostalog Planinić, Bilan, Žorić, Buva i Zubac. No, Zubac još nije dogovorio s Lakersom odlazak u reprezentaciju. Spomenimo još kako je Bender dao riječ da će doći, ali još nije potvrdio dolazak.

No, barem je jedno veliko ime sigurno. Dario Šarić odazvao se Petroviću i provest će cijelo ljeto s reprezentacijom i biti udarna snaga za Eurobasket.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI