ŽIVOTNA DRAMA HRVATSKOG BORCA: Igoru Pokrajcu otkrivena ozljeda glave: ‘Bio sam zabrinut za obitelj i djecu…’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Srećom, UFC je renomirana organizacija koja temeljito i redovito pregledava svoje borce pa nekada i zbog najmanjih sitnica suspendiraju borce, dok neke organizacije ne rade iscrpne kontrole, a pogotovo ne ovakvog tipa.

Proslavljeni hrvatski MMA borac, Igor Pokrajac, otkrio je u razgovoru za Novu TV zašto je morao otkazati nastup u Las Vegasu na UFC 209 eventu. Razlog su zdravstveni problemi i nisu bezazleni. Otkrivena mu je ozljeda u glavi.

“Kad sam saznao u čemu je problem, normalno da sam bio jako zabrinut, ne samo za svoj život, nego za obitelj, djecu. Sve vam u tom trenutku prođe kroz glavu”, izjavio je Igor Pokrajac koji je šokiran ovom dijagnozom koja uslijedila taman nakon što se oporavio od ozljede koljena. Problem je što se nakon nekoliko posjeta vrhunskim neurolozoma, još uvijek ne zna točan nalaz. Doktor Željko Kapulica objasnio je što može biti posrijedi.

“Najvjerojatnije u tom nekom venskom slivu vena glave je na putu došlo do užeg nekog grla gdje posljedično nazad nastaje tlak s određenim proširenjem koje onda može stvarati probleme”, kazao je doktor.

Srećom, UFC je renomirana organizacija koja temeljito i redovito pregledava svoje borce pa nekada i zbog najmanjih sitnica suspendiraju borce, dok neke organizacije ne rade iscrpne kontrole, a pogotovo ne ovakvog tipa.

“Dobra stvar je što UFC inzistira na tim pregledima dok druge organizacije ne. Bilo bi dobro kad bi svi to radili”, pojasnio je Igorov trener, Dražen Forgač, a Pokrajac se nadovezao, “Prije svake borbe morate raditi magnet glave, ultrazvuk srca. Pretrage su jako opširne i ne možete ih napraviti u jednom danu treba vam nekoliko dana. Neke ne mogu biti iz državne bolnice nego samo kod privatnih poliklinika, liječnika. Svaka provjera mora biti ovjerena s brojem licenciranog doktora”, komentira Pokrajac.



Pokrajac se trebao boriti protiv Eda Hedmana na UFC 209 eventu, ali do toga ipak neće doći.

“Žao mi je jer sam ušao u veliku formu. Dobio sam priliku za veliki card. Protivnik po mjeri. Sve sam organizirao, mjesec dana priprema u baznom kampu u Miamiju”, rekao je Pokrajac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI