ŽIVOT U KOREJI: Nogometni dres zamijenio vojnom odorom

Screenshot

Napadač engleskog Tottenhama Son Heung-Min uskoro će morati na odsluženje obveznog vojnog roka u svojoj domovini, Južnoj Koreji.

Son se spasio 21-mjesečnog vojnog roka jer je 2018. godine vodio svoju Južnu Koreju do titule nogometnog prvaka Azije. Ipak, iako ga je država nagradila zbog velikog sportskog uspjeha, kakav-takav vojni rok se mora odslužiti. Igrač Tottenhama će tako provesti četiri tjedna u vojsci.

Aktualna situacija se pokazala odličnom za Sona,budući da se ne igraju utakmice Inače, Son se još uvijek oporavlja od teške ozljede (lom ruke) i operacije koja je obavljena u veljači ali za služenje vojnog roka u domovini izgovora više nema.

Tottenham je potvrdio da je Son otputovao u Južnu Koreju i da će uskoro početi služiti vojni rok – nakon što istekne njegov 14-dnevnia izolacija u karanteni, koji je obveza svih koji ulaze u državu.

Priopćenje Tottenhama prenosimo u cijelosti:



“Klub može potvrditi da će Heung-Min Son početi svoj obvezni vojni rok u Južnoj Koreji ovog mjeseca.

Napadač je u svoju domovinu stigao krajem ožujka i trenutno je u karanteni. Naš medicinski tim je u redovnom kontaktu s njim dok trenira i završava oporavak nakon loma ruke u pobjedi od 3:2 nad Aston Villom 16. veljače.

Son je imao operativni zahvat na ruci u Južnoj Koreji prije nego što se krajem veljače vratio u UK kako bi nastavio s rehabilitacijom – prije prvog priopćenja o suspenziji nogometa u Engleskoj zbog pandemije virusa Covid-19. Premier liga je od tada došla do zaključka da će se sezona 2019/2020 nastaviti tek kada to bude ‘sigurno i prikladno’.

Son će se vratiti u London nakon završetka svog vojnog roka u travnju.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI