ŽIVCIRALI SMO SE, I GRIZLI NOKTE A LIVAJA ZABIJA KAO OD ŠALE! Hajdukovac s klupe je doista neumoljivo točan

Plan je ostvaren, malo smo se živcirali, otpor Ciprana slomljen je tek u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela. No, niti ćemo biti suviše kritični, kao što ni nećemo pretjerano hvaliti. Bila je to klasična utakmica favorita i autsajdera u kojoj se možda s puno sreće autsajder mogao zakuhati. A favorit je tražio da se što prije liši nervoze, pa je u jeku nervoze tek zabio prvi pogodak…

Od mnogih igrača se u ovoj utakmici očekivalo, ruku na srce, više. Realno, na potrebnoj razini bio je tek Ivan Perišić. Postigao je jedini zgoditak, jako bitan, asistirao je i kod onog gola za Kramarića koji je poništen zbog milimetarskog zaleđa. Probijao je, tukao, sprintao, bio je za koplje iznad svih.

Mnogi su bili previše ukočeni i smotani. Jer, uzalud ta dominacija s mnogim polušansama kada se gol tako teško dostiže.

Hrvatska je imala dominaciju, stvarala je prostor za udarce, no nepreciznosti i neusredotočenost pred kaznenim prostorom Ciprana bila je zapanjujuća. Pa i kod kapetana Luke Modrića koji nije iskoristio jedanaesterac u drugome dijelu.

Kada se sve uzme u obzir, sve te promašene prigode, normalno je da se pojavio nekakav podsvjesni strah da Dalićevu momčad ne zahvati neka kazna. Napose, što su u dva tri navrata opasno izašli prema naprijed. U sjećanju nam je ostala i prva minuta i velika šansa za domaćina, kada je debitant Stanišić napravio grešku za udžbenike. Sam je dodavanjem poslao Ciprana samog prema Livakoviću, jedva je to nekako bilo riješeno…



Jer, u zadnjih dvadesetak minuta i Ciprani su prema Livakoviću krenuli ambicioznije. Znali su da imaju minimalni minus, pa neka nešto naprave evo senzacije. I zbog toga nismo na miru čekali kraj utakmice. A Rusija je vodila, na kraju i pobijedila Slovačku u Moskvi.

Ipak, „spas” nam je uslijedio” u 80. minuti, bio je to prvi gol u reprezentaciji Gvardiola.

A naš treći gol, Livaje na asistenciju Brekala, mogao bi biti jako bitan. O tome zašto je tako nešto kasnije.

Sveukupno, gostovanje u Cipri je odrađeno, možda ne na superioran način kako smo očekivali. Gol Perišića u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, te Gvardiola u nastavku, i Livaje u zadnjim momentima rješili su problem. Pa se za tri dana Slovačka u Osijeku može čekati u miru. Jasno je da je i ta utakmica pod rezultatskim imperativom.

Utrka Hrvatske i Rusije na vrhu ljestvice i dalje traje. Obje reprezentcije imaju isti broj bodova (16), a Hrvatska ima za tri gola bolju gol razliku. Što nije nevažno. Jer, u Fifinim kvalifikacijama ne odlučuju međusobni susreti nego gol razlika.

I zato nam je žao što se u ovoj utakmici nije natrpalo ciparsku mrežu. A bilo je mogućnlosti…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI