Zdravko Mamić dijeli poslovne savjete Srbima: Otkrio im što trebaju napraviti da im klubovi postanu uspješni

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nije tajna da je Zdravko Mamić u Srbiji rado viđen gost, često zna davati izjave, gostuje u televizijskim emisijama, a tamošnji mediji ne zamaraju se toliko njegovim optužnicama.

I dok je u Hrvatskoj zbog svojih poslovnih poteza i odluka na sudu, u Srbiji je Zdravko Mamić često hvaljen zbog svojeg rada u Dinamu i Savezu. Nije tajna da je Zdravko Mamić u Srbiji rado viđen gost, često zna davati izjave, gostuje u televizijskim emisijama, a tamošnji mediji ne zamaraju se toliko njegovim optužnicama. Srbi u njemu vide čovjeka koji je od kluba uzdrmanih temelja stvorio financijski stabilnu tvornicu novca pa su ga tako novinari Blica upitali za savjet – kako stvoriti i voditi uspješan klub.

U najjačim srpskim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu situacija nije baš najblistavija, Zvezda je u dugovima, procjenjuje se, oko 50 milijuna eura. Evo što je Mamić predložio Srbima.

“Ne možete računati na velike rezultate ako imate toliki dug. Nemoguće je tako poslovati, pritom mislim i na Partizan, kao i na ostale srpske klubove. Hrvatska je uvela sustav licenciranja, situacija se raščistila i klubovi redovno isplaćuju igrače. Hrvatska je otišla dalje od Srbije, kod nas se zna koliko se može potrošiti”, objasnio je Mamić.

Hrvatska je usvojila model pretvaranja dugova u dioničke udjele, a tako nešto još nije zaživjelo u Srbiji. Mamić se jasno zalaže za privatizaciju klubova.

“Trebalo bi privatizirati klubove. Iluzija je da će netko iz inozemstva doći i podmiriti dug i onda ulagati. Na početku bi gradovi trebali preuzeti brigu o klubovima, a onda, kad se potraživanja pretvore u dionice treba tražiti investitora”, veli Dinamov savjetnik.



Spomenimo kako Mamić nije govorio o udruzi građana, načinu na koji službeno funkcionira Dinamo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI