Zašto je Šuker zapravo pobjegao iz Hrvatske?

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Dok Šimić jurca s jednog kraja Hrvatske, Šuker je uzeo mali predah

Bivši hrvatski reprezentativac, Dario Šimić i njegovi partneri užurbano prikupljaju potpise po županijskim savezima, a za to vrijeme Davor Šuker se naslikava okolo. Hrvatsku je napustio prije nekoliko dana kada se u Sarajevu pridružio šefu UEFA-e, Aleksandru Čeferinu, prilikom njegova posjeta BiH Savezu.

Prethodno je Šuker ‘naporno’ radio na kampanji, uputio poziv svim prvoligašima da prisustvuju sastanku na kojem će se razgovarati o obnovi infrastrukture nakon što mu je UEFA odobrila preraspodjelu sredstava od kampa na Sveticama (53 milijuna kuna), a dao je i 100 tisuća eura Šibenčanima i Bjelovaru obećao novi stadion.

Procedura skupljanja potpisa za kandidaturu traje još svega tjedan dana i dok Šimić jurca s jednog kraja Hrvatske, Šuker je uzeo mali predah pa se naslikava po Moskvi, a u Sarajevu je navodno bio veoma bahat kada su ga pitali o Šimiću. “Znate li kad će on osvojiti izbore”, rekao je to navodno arogantnim tonom Šuker pred novinarima.

Odavno je poznato kako najveći hrvatski nogometni ‘brand’, kako je samog sebe prozvao, ima malo bahatiji nastup prema javnosti i kako se nerijetko šturo i nedorečeno izražava u svojim javnim nastupima, što onda na kraju ispadne vrlo loše po njegov ugled. Međutim, je li Šuker imao u ovom slučaju pravo na bahatost, pogotovo kada su u pitanju izbori?

Neslužbeno doznajemo kako Šuker i dalje uvjerljivo vodi ispred Šimića, bez obzira na to što nije prisutan u Hrvatskoj i što osobno ne lobira po županijskim savezima. Štoviše, navodno je Šuker prikupio dovoljan broj potpisa da u potpunosti eliminira Šimića iz završnog kruga. Šuker, opet kažemo navodno, ima čak 14 potpisa županijskih sveza, a to znači da Šimić nema potrebnih devet koji mu statutom jamče ulazak u finalni krug sa Šukerom.



Ovo su potpisi koje Šuker navodno ima: Zagrebački i Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorski, Varaždinski, Međimurski, Bjelovarsko-bilogorski, Požeško-slavonski, Brodsko-posavski, Osječko-baranjski, Virovitičko-križevački, Sisačko-moslavački, Karlovački, Istarski, Šibensko-kninski.

Jasno, nitko ne garantira da Šuker neće izlobirati još koji potpis, a ne garantira ni da Šimić neće ukrasti koji…

Izborna sjednica je 22. prosinca, Šimić ima još tjedan dana da pokuša zadobiti povjerenje županijskih saveza jer potporu za kandidaturu nema u HNS-u. Šuker očito može polako početi slaviti, odnosno, može putovati bezbrižno po svijetu i ‘bježati’ iz Hrvatske do mile volje jer ako se ove informacije pokažu u potpunosti točnima, Šuker je već dobio izbore.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI