ZAMIJENILI SUPRUGE ZA JEDNU NOĆ! Potom su ostavili bez teksta cijelu zemlju odlučivši se za potpunu zamjenu obitelji u se*s skandalu stoljeća

Foto: Guliver/AP Photo/Marty Lederhandler

Nitko nije očekivao takvu “bombu” na jednoj novinskoj konferenciji, bila je to apsolutna senzacija. Glavni akter je jedan američki Hrvat, čiji korijeni datiraju iz okolice Ozlja., a njegova tema je našeg feljtona iz serijala najpoznatijih skandala u svijetu sporta…

“Molim vas, nemojte samo praviti neku sapunicu od ovoga, nije ovo ništa novo”, tako je počela “objava svih objava”.

Novinari i dalje nisu ništa “nanjušili”, eventualno su možda razmišljali o nekom transferu ili možda potencijalno – prekidu karijere. Fritz Peterson i Mike Kekich, dva ponajbolja bacača New York Yankeesa, stali su hrabro pred mikrofone te 1973. godine.

“Nemojte samo ljigavo pisati da mijenjamo žene, već ionako smo to obavili. Mi nismo samo zamijenili žene, mi smo zamijenili živote”, rekao je Kekich u slavnom slučaju kojeg su Ben Affleck i Matt Damon trebali ekranizirati taj, po nekima, apsolutni seks skandal stoljeća.

Kekich i Peteson su vrlo brzo, nakon što ih je karijera spojila u New Yorku, postali cimeri i bliski prijatelji, a ubrzo su se počeli družiti u četvero zajedno sa suprugama Marilyn Peterson i Susanne Kekich.



“Bili smo vrlo bliski”, objašnjavao je kasnije Mike Kekich. Naime, imali su djecu otprilike istih godina i svo četvoro imali su neko više obrazovanje, što ih je automatski distanciralo od klasične bejbolaške svlačionice.

Maury Allen, novinar New York Post, pozvao je Fritza Petersona, zvijezdu Yankeesa, i njegovu suprugu na roštilj tog ljetnog 15. srpnja 1972. godine u svoj dom u okolici New Jerseyja. Uz roštilj napravit će i intervju, a Peterson je, uz pristanak, postavio i uvjet: “Može, ako će na intervju doći i moj prijatelj Mike Kekich, također bejzbolaš!”

Naravno, dogovor je postignut u roku od sekunde. Dakle, nakon roštilja, najbolji prijatelji odlučili su da se žele nastaviti družiti i navečer, izabrali su jedan lokalni, Fort Lee restoran.

Dva različita automobila na parkingu i jedna briljantna ideja: “Marilyn, zašto se ti ne bi povezla s Mikeom na večeru, a ja ću Susanne, pa se tamo svi skupa nađemo?”, predložio je Fritz svojoj supruzi i onda je pristala. I bilo im je sjajno.

“Jako smo se sjajno zabavljali svi skupa! I onda smo odlučili sve to ponoviti. Isprva s automobilima”, rekao je i dodao: “Kako smo sve više vremena provodili zajedno, a i posebno, odvojeni s tuđim ženama, tako smo se polako počeli zaljubljivati, ja u njegovu, a on u moju ženu.”.

Zamolili su Mauryja Allena, sportskog novinara s početka priče, da im pomogne, odnosno da objavi priču o tome, te tako javno pozvali javnost da razumije – “njihov problem”. Naravno bio je hit na tržištu…

“Mi nismo zamijenili žene. Mi smo zapravo zamijenili živote”, objašnjavao je tad na pressici Mike Kekich, piše Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI