Zabio Barceloni u debaklu, a sada njegov bivši klub može uzeti milijune

Instagram

Brazilski nogometni reprezentativac Philippe Coutinho s Barcelonom je potpisao jedan od najvećih ugovora u povijesti nogometnih transfera. Preselio se u katalonsku prijestolnicu 2018. godine, ali nije se uspio nametnuti. Doveden je na Camp Nou kao zamjena za svog drugog sunarodnjaka Neymara, ali svoju sreću je pronaći negdje drugdje.

Stoga ga je Bayern Munchen doveo u svoje redove na posudbu kako bi pojačao konkurenciju u napadačkom dijelu Bavaraca. Prilikom spajanja kuglica u Nyonu Barcelone i Bayerna bilo je jasno kako Coutinho će dobiti priliku osvetiti se svom klubu u drugom dresu.

Učinio je to na bolan način za svoj klub, jer je Bayern pobijedio 8-2 i tako Kataloncima nanio najteži poraz u povijesti Barcelone gledajući samo europska natjecanja. Ovo je najveći debakl u modernijoj povijesti, a ako želimo uspoređivati negativne rekorde onda se treba pogledati jako daleko u prošlost.

S dva pogotka Coutinho je dodatno zapaprio svom klubu, ali mogao bi i na druge načine. Naime prilikom dogovaranja transfera, mnošto klauzula je stavljeno u tom ugovoru.

Jedna od klauzula je kako Barcelona mora platiti Liverpoolu čak 20 milijuna eura ukoliko Brazilac osvoji Ligu prvaka. Naravno to bi čak i bilo olakšavajuća okolnost da je Barcelona podignula “uhati pehar”, ali u ugovoru jasno piše da je u pitanju samo igrač, a ne u kojem klubu igra.



Još je nevjerojatnija činjenica da tu klauzulu Katalonci nisu prebacili na Bayern Munchen kada su Bavarci dovodili na posudbu. Obzirom na fantastičnu igru Nijemaca, samo čudo bi bilo da ne osvoje naslov pa će tako Barcelona osim trenera i dijela igrača ostati i bez 20 milijuna eura, što je u današnjoj pandemiji koronavirusa izuzetno velik novac.

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI