Xavi: ‘Spreman sam preuzeti Barcelonu, ali pod jednim uvjetom’

Screenshot

Legendarni veznjak Barcelona i španjolske nogometne reprezentacije, Xavi Hernandez, prije par mjeseci nalazio se u kontekstu potencijalnih trenera koji bi preuzeli kormilo katalonskog kluba.

Iako je smatrao kako nije spreman preuzeti Barcelonu, odluka uprave pala je na Setiena koji ne ulijeva povjerenje da bi ova sezona mogla završiti u željenom smjeru po Katalonce.

Doduše, aktualna sezona stala je zbog pandemije koronavirusa, ali kada opet se sve vrati u normalu, Setien će imati težak posao ići na sve frontove.

Xavi je u intervju za španjolski Mundo Deportivo istaknuo kako u vrijeme kada su mu čelnici Uprave Barcelone pokucali na vrata nije bio spreman preuzeti klub, ali sada smatra kako bi mogao voditi katalonski klub, ali po njegovim uvjetima.

“Prije nisam bio spreman sjesti na klupu Barcelone jer sam tek krenuo s trenerskim poslom, ali sada osjetim da bih mogao to raditi. Naravno, uvjet da bi sjeo na klupu je da vodim projekt koji kreće od nule. Želim izabrati suradnike koji će mi biti od koristi”, rekao je Xavi pa nastavio:



“Čelnici Barcelone znaju koji su moji uvjeti te ja ne bježim od njih. Naravno da cijeli taj projekt ne bih mogao sam izvuči te mi zato trebaju ljudi od povjerenja. Među njima su sigurno Carles Puyol te Jordy Cruyff”, zaključila je ikona katalonskog kluba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI