WTA MAKARSKA OPEN: Na nikad jačem izdanju turnira nastupit će 22 igračice iz TOP 100

Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX

Ovogodišnje izdanje WTA Makarska Open hosted by Valamar, koji će se održati od 30. svibnja do 5. lipnja, najjači je turnir na svijetu u WTA125 kategoriji. Ugostit će 22 igračice rangirane u top 100 najboljih.

Na Valamarovim teniskim terenima u Makarskoj zaigrat će braniteljica naslova Jasmine Paolini, prošlogodišnja finalistica i najbolje rangirana Nizozemka Arantxa Rus te osmerostruka osvajačica Grand Slama Francuskinja Kristina Mladenović, svjetski broj jedan po rankingu parova iz 2019. i top 10 igračica iz 2017.

Iz Francuske dolazi i Clara Burel, koja je s 19 godina, 2020., igrala treće kolo Roland Garossa. Nastupit će i Marta Kostyuk, ukrajinska mlada zvijezda pod vodstvom našeg proslavljenog asa Ivana Ljubičića, Anna Bondar, najbolja mađarska tenisačica, Španjolka Nuria Parrizas Diaz, jedna od najboljih “zemljašica”.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Uz već spomenutu Jasmine Paolini, iz Italije stižu Martina Trevisan i Lucia Bronzetti, a na listi čekanja je legenda talijanskog i svjetskog tenisa Sara Errani. Dolazak su najavile i dvije najbolje igračice iz Slovačke – Kristina Kucova i Anna Karolina Schmiedlova, te najbolja švedska tenisačica Rebecca Peterson.

Popisu se pridružuju Mayar Sherif, najbolja tenisačica iz Egipta i najbolje rangirana Brazilka Beatriz Haddad Maia, finalistica parova ovogodišnjeg Australian Opena. Iz Kine dolazi Quinwen Zheng, mlada devetnaestogodišnja nada i trenutno druga najuspješnija igračica u toj zemlji.



Očekuje se dolazak i Zadranke Bernarde Pere, koja igra pod američkom zastavom, a od hrvatskih tenisačica pozivnice su uručene Antoniji Ružić i Teni Lukas, dok će na domaćem terenu u parovima zaigrati i Makaranka Marijana Dražić.

Na turniru WTA Makarska Open hosted by Valamar moguća su još dodatna sportska iznenađenja jer su na listi čekanja dvije najbolje srpske tenisačice – pobjednica iz 2017. Aleksandra Krunić i Olga Danilović, kao i najbolja crnogorska tenisačica Danka Kovinić te “čudo iz Pariza” Nadia Podoroska, jedina tenisačica koja je iz kvalifikacija došla do polufinala Roland Garrosa.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

“Cilj nam je rasti iz godine u godinu. Tako smo odlučili da se od ove godine WTA turnir održava u Makarskoj u partnerstvu s Gradom i Valamarom te uz podršku ministarstva turizma i sporta i Splitsko-dalmatinske županije, kojima još jednom zahvaljujem na podršci. Za turnir to je iskorak u organizacijskom i logističkom smislu. Očito je taj napor prepoznat, što se vidi i kroz prijave tenisačica jer ove godine imamo čak 22 tenisačice iz prvih 100, dok smo ih lani imali 13. Konačan popis mogao bi još varirati jer neki nastupi ovise o raspletima na Roland Garrosu”, rekao je Feliks Lukas, direktor turnira.

Dodao je kako osim jakog sportskog dijela ljubitelje tenisa, Makarane i njihove goste očekuje i iznimno bogat zabavni program s vrhunskim koncertima i kazališnim predstavama te brojnim stručnim panel raspravama i edukacijama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI