VUČEMILOVIĆ-ŠIMUNOVIĆ: ‘Pejin će snositi posljedice, moj Antiša će derbi suditi po propisima, Šuker će ostati još jedan mandat’

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Vučemilović-Šimunović je godinama vodio sudačku organizaciju i jedan je od najuglednijih delegata na utakmicama Prve HNL. Također, njegov nećak i imenjak i prezimenjak je aktivni sudac u najvišem rangu hrvatskog nogometa, a ovoga vikenda sudi utakmicu Dinama i Hajduka u 29. kolu.

Suspenzija Dinamovog napadača Soudanija podigla je tenzije u Prvoj HNL na novu razinu. Komisija za žalbe HNS-a odlučit će u petak hoće li Alžircu poništiti suspenziju ili će podržati odluku disciplinskog suca Prve HNL, Saše Pavličića, a ponište li odluku, disciplinski sudac mogao bi se, prema nekim tvrdnjama, suočiti s otkazom.

Odluka o suspenziji Soudanija, kojega je prijavio Goran Kvalić, navijač Rijeke i nogometaš NK Plomina, izazvala je burne reakcije, prvenstveno kod braće Mamić koji su odmah kazali kako je to ‘hajka na Dinamo’, a reagirao je i šef sudaca Ante Kulušić koji ne podržava odluku Pavličića.

Ne podržava je i Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik Saveza i član IO HNS-a. On je za službenu stranicu Prve HNL izjavio kako je iznenađen tom kaznom.

“Iznenađen sam tom kaznom, premda je situacija komplicirana. Pejin je sve vidio i reagirao onako kako je smatrao potrebnim. Na raspolaganju su bile tri mjere: upozorenje, opomena, isključenje. Postupio je slikovito pokazujući grešniku bedž “Respect” na svome dresu. Je li promašio? Vjerojatno jest, ali o tome se mora očitovati struka. Povjerenik Ante Kulušić rekao je svoje, sigurno će Tihomir, inače jedan od najsavjesnijih, najsustavnijih sudaca koji zaista ulaže u sebe, snositi posljedice”, izjavio je Vučemilović-Šimunović.

Vučemilović-Šimunović je godinama vodio sudačku organizaciju i jedan je od najuglednijih delegata na utakmicama Prve HNL. Također, njegov nećak i imenjak i prezimenjak je aktivni sudac u najvišem rangu hrvatskog nogometa, a ovoga vikenda sudi utakmicu Dinama i Hajduka u 29. kolu.



“Njegov otac Ivan i ja smo braća… Uvjeren sam da će sve biti uspješno, po pravilima službe, bez repova. On je prekaljeni arbitar, intelektualac za kojeg nema tajni. Ne bojim se za Antišu, zaslužuje superlative, o sebi najljepše govori sam. Djelom. Na zalazu je karijere, no možda je nastavi u sudačkoj branši”, kazao je Vučemilović-Šimunović.

O tvrdnjama kako je sudački posao u HNL-u postao obiteljski posao, odnosno, kako takozvani ‘osječki lobi’ već godinama drma suđenjem u Hrvatskoj, Vučemilović-Šimunović je kazao: “Takva ocjena nema pokrića. Od 1200-1300 sudaca u Hrvatskoj naša županija ima 319 aktivnih plus 96 instruktora. Nije li to impozantan potencijal, kamo sreće da nas drugi prate jer masovnost iznjedri kvalitetu”.

Otkrio je i kako je on došao na ideju da Davor Šuker preuzme ulogu predsjednika HNS-a. “Od njega nema boljeg, ostat će još barem jedan mandat. Znam ga oduvijek. Ne dvojim da nogomet moraju voditi nogometaši, a od Šukermana nema većeg, boljeg, slavnijeg, karizmatičnijeg, utjecajnijeg. Pozvanijeg. Bio je to pun pogodak, apsolutno! Ima mjesta i za druge, za sve”, izjavio je Vučemilović-Šimunović.

Misli kako će Šuker ostati šef HNS-a, barem još jedna mandat. “Mislim da hoće. Najmanje još jedan mandat. To, međutim, mora biti odluka nogometne organizacije. Isključivo njena”, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI