VILLI BODOVI SPASA Nakon pobjede nad Arsenalom izašli iz zone ispadanja

Nogometaši Aston Ville su na svom stadionu pobijedili Arsenal s 1:0 i tako kolo prije kraja izašli iz zone ispadanja.

Pobjednički pogodak je u 27. minuti postigao Egipćanin Trezeguet.

Kolo prije kraja prvenstva Aston Villa je na 17. mjestu i ima 34 boda, isto koliko i Watford koji je na svom stadionu poražen od Manchester Cityja s uvjerljivih 0:4 (0:2). Dvostruki strijelac za Guardiolinu momčad bio je Raheem Sterling (31, 40), a po jedan pogodak postigli su Foden (63) i Laporte (66).

Aston Villa  u posljednjem kolu ide na gostovanje kod West Hama i pobjeda im osigurava mjesto u Premier ligi i sljedeće sezone. Watford gostuje kod Arsenala, a u elitnom društvu može ostati samo ako nadmaši Aston Villu.

U igri za opstanak je i predzadnji Bournemouth koji ima 31 bod te će se pobjedom kod Evertona, a u slučaju poraza Aston Ville i Watforda, bodovno izjednačiti pa će o ostanku u ligi odlučivati gol-razlika. Aston Villa je trenutačno na -26, a Watford i Bournemouth na -27 pa bi u spmenutom raspletu Bournemouth ostao u elitnom društvu.



U srijedu će biti odigrane preostale dvije utakmice pretposljednjeg kola engleskog prvenstva,  važne u borbi za plasman u Ligu prvaka, a sastaju se Manchester United – West Ham (19 sati) i Liverpool – Chelsea (21.15).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI