VIJEST KOJA BI SVE MOGLA PREOKRENUTI, TO SE DUGO ČEKALO! Torcida se vraća na utakmice reprezentacije: ‘Dosta nam je kazališne atmosfere’

Foto: BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Prvi put nakon osvajanja svjetske bronce u Kataru hrvatska nogometna reprezentacija vraća se natjecateljskim utakmicama. U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Njemačkoj čekaju je utakmice protiv Walesa i Turske 25. i 28. ožujka.

Iako službene potvrde s njihove strane nema, Dnevnik Nove TV doznaje kako Torcida ozbiljno razmišlja o tome i kako su već odradili niz sastanaka na tu temu. Prvi navijački test trebao bi biti već iduće subote na Poljudu, gdje Hrvatska dočekuje Wales.

Torcida godinama organizirano nije trošila glasnice na Vatrene. Protiv Hrvatskog nogometnog saveza često su dizali glas, upozoravajući na anomalije u hrvatskom nogometu i upirući prstom u loš tretman prema Hajduku od strane HNS-a.

Gotovo desetljeće poslije, dolaskom nekih novih ljudi na čelo navijačke skupine, zapuhali su, čini se, novi vjetrovi. Iako službene potvrde iz Torcide nema, navijači kažu: gdje ima dima, ima i vatre. Drugim riječima, tvrde: Torcida se vraća na tribine bodriti Vatrene.

Na službenim strancima Torcide još nema potvrde, a spomenutu poruku prenosimo u cijelosti:



“Nakon razgovora i sastanaka s ljudima iz grupe, donili smo odluku da se Torcida vraća na utakmice reprezentacije. U cilju nam je ići na utakmice, domaće i gostujuće, ka grupa, u što većem broju koji će, nadamo se, s vremenom rasti. Ljubav prema domovini nikad nije bila upitna, ali se zbog raznih događaja dovela do razine koju nitko nije htio. Uvik ćemo se borit i ukazivat na neispravni sustav.

Prva utakmica koja nam dolazi je utakmica na Poljudu kontra Walesa i na nju idemo u šta većem broju. Karte će biti u prodaji za sjever, kroz koji dan. Trenutnu kazališnu atmosferu na utakmicama reprezentacije, želimo vratit na staze stare slave, gdje se zdušno navijalo zajedno s ostalim Hrvatima. Nakon par utakmica stupit ćemo u kontakt sa drugim navijačkim skupinama, kako bi svi išli navijat ka Hrvati, bez mrkih pogleda i provokacija.”

Pripadnici Torcide bili su na sastanku s ljudima iz HNS-a.

“Utakmice hrvatske reprezentacije su simbol zajedništva svih hrvatskih navijača koji su dobrodošli na utakmice Vatrenih, pa u tom kontekstu pozdravljamo i najavljeni povratak Torcide”, tvrde u HNS-u.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI