(VIDEO)ODLAZAK NAJVEĆEG: Ostat ćeš zapamćen u vječnosti, legendo!

Instagram

Danas je u Los Angelesu poginuo jedan od najvećih košarkaša ikada, Kobe Bryant. U helikopteru kojim je putovao na košarkaški turnir s njim je poginula i 13-godišnja kćer Gianna kao i još šest putnika i pilot.

Cijeli svijet se oprašta od košarkaške legende, a vijest je najviše pogodila njegovog suigrača i najboljeg prijatelja, Shaquillea O’Neala.

Michael Jordan oprostio se uz riječi: “Puno sam volio Kobeja, bio mi je kao mlađi brat. Bio je sjajan igrač, jedan od najboljih u povijesti.”

I stvarno je bio. Nikada nećemo zaboraviti koliki užitak je bio gledati ga kako “leti” po terenu. Pa čak i ako niste bili navijači LA Lakersa, Kobeja ste voljeli. Prije 12 godina, 2006. godine, svijet je ostao zadivljen kada je Kobe s tolikom lakoćom “utrpao” ekipi “Utah Jazza” nevjerojatan 81 poen. Trenutak kada mu je nastradala Ahilova peta, nitko nije mislio da će se moći vratiti, ali svima je pokazao drugačije. Jer on je imao “Mamba mentality” i tada je rekao: “Ljepota u tome što si talentiran je da ušutkaš sve koji sumnjaju u tebe.”

I ušutkao je, osvojio je 5 NBA titula, s reprezentacijom je osvajao svijet, a onda je postao prvi jedini košarkaš ikada koji je nakon karijere snimio film i za njega osvojio nagradu “Oscar”.



Ostalo je neodgovoreno pitanje: Kobe, jesi li otišao na nebo da još i to osvojiš? Na žalost, da tragedija bude veća s njim je otišla i njegova premlada kćer na koju je prenio svoju ogromnu ljubav prema košarci koja nikada se nije mogla opisati riječima, a opet i to je uspio.

“Ljubavi tako duboka da sam ti dao sve – od mog uma i tijela do mog duha i duše. Volim te, zauvijek, Kobe”, napisao je Kobe u svojem čuvenom pismu košarci.

Bryant je bio u braku 20 godina sa svojim Vanessom, imali su četvero djece, a najmlađa kćer došla je na svijet ovoga ljeta i ona će, nažalost, o svojem ocu samo slušati legende i gledati na fotografijama osmijeh koji nikada nije silazio s njegova lica.

Pridružio se legendarni Kobe anđelima, ali tamo ga čeka i naš “Šibenski mali”, Dražen Petrović, a gore oni mogu raditi čuda.

Sam Kobe je rekao da jedina stvar na koju je mogao utjecati je to kako će ga ljudi pamtiti, a njega će cijeli svijet pamtiti kao jednog od najvećih. Bio je nama mlađima neizostavni dio djetinjstva, a starijima života. Zbog njega se nisu propuštale utakmice, a 2016. kad se opraštao od voljene dvorane i košarke plakao je cijeli svijet. I sada opet plače jer otišao je najveći, tako brzo tako mlad. Neočekivano i tragično. No, ostavio je, kako je naš Oliver Dragojević pjevao, trag u beskraju i znamo da će se i za 100 godina pričati kakve je koševe “trpao”. Jer legenda ne može umrijeti!

Sve molitve su uz njegovu obitelj koja sada prolazi najteže trenutke.

Kobe i Gianna, počivajte u miru i pazite na svijet iz blaženstva raja!

Autor: Hana Krnić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI