(VIDEO) Vaterpolistice idu na Euro! Pogledajte kakvo ludilo su napravile nakon plasmana

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Osim muških, imamo i ženske Barakude, koje su nas odvele na Europsko prvenstvo

Večeras je splitska publika podržala Barakudice u njihovom snu o Barceloni. Gromoglasnim navijanjem pratili su djevojke na njihovom putu prema pobjedi koju su ostvarile rezultatom 14:9 protiv Čehinja (4:1, 4:1, 2:4, 4:3).

Djevojke su se tako priključile muškim Barakudama te će zajedno s njima u srpnju otputovati na Europsko prvenstvo. Svoju su spremnost pokazale već u prvoj utakmici kada su svladale Čehinje rezultatom 9:6.

Sretan sam zbog djevojaka. Kada su one sretne onda sam i ja zadovoljan, a one su odigrale zaista odličnu utakmicu. A sada planovi za dalje, prvo da se dobro odmorimo i spremimo za Europsko prvenstvo pa onda tamo pomrsimo račune nekima velikima koji misle da su nedodirljivi”, rekao je izbornik Matutinović.

Na hrvatskoj strani najviše golova zabilježila je Bukić s četiri pogotka, potom tri Pavić, dva Miljković i I. Butić, te po jedan D. Butić, Lordan i Balić. Odlična je bila i Ratković koja je branila hrvatski gol u prve dvije četvrtine te zabilježila osam obrana. Nakon nje na gol je stala Erak.

Zadovoljne smo i sretne, idemo na Europsko prvenstvo! Već godinu dana radimo na tome, bio nam je cilj da odigramo ove dvije utakmice kako treba i to smo odradile kako treba, jako sam ponosna na svoje cure. Sada idemo na Europsko prvenstvo napraviti nove rezultate i novi iskorak u hrvatskom ženskom vaterpolu”, izjavila je Dina Lordan, kapetanica reprezentacije.



Na Češkoj strani kapetanica Lucie Votavova postigla je pet pogotka, te po jedan Kopencova, Javurkova, Vopalkova i Hlavata.

Za odlučujuću utakmicu izbornik ženske reprezentacije Dragan Matutinović okupio je sljedeće igračice:
FRANKA ERAK
EMMI MILJKOVIĆ
LEA SAFTIĆ
TEREZA BALIĆ
DINA LORDAN – cap.
MATEA SKELIN
GLORIA BADŽIM
DOMINA BUTIĆ
PETRA BUKIĆ
IVANA BUTIĆ
LEONARDA PAVIĆ
MARTINA NADILO
ALEXANDRA RATKOVIĆ

Nakon plasmana na Euro djevojke su se opustile i napravile ludilo za vrijeme večere, a sve je zabilježeno i objavljeno na Facebook profilu Vaterpolskog saveza.

Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njojSvojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj!!!

Posted by Hrvatski vaterpolski savez on Samstag, 3. März 2018

Facebook Comments

Loading...
DIJELI