(VIDEO) Sjećate se Bebetove bebe? Ako je danas želite kupiti morat ćete dati 60 milijuna eura!

Brazil je u toj utakmici pobijedio Nizozemsku s 3:2, a Bebeto je postigao drugi pogodak koji je proslavio 'ljuljajući bebu'.

Dva dana prije utakmice protiv Nizozemske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1994. godine, poznati brazilski nogometaš Bebeto dobio sina kojeg je nazvao po jednom od najvećih njemačkih igrača svih vremena, Lotharu Matthausu.

Brazil je u toj utakmici pobijedio Nizozemsku s 3:2, a Bebeto je postigao drugi pogodak koji je proslavio ‘ljuljajući bebu’. U proslavi su mu se pridružili Romario i Mazinho, a ta je proslava gola bila jedna od zaštitnih znakova Svjetskog prvenstva u SAD-u. Beba nazvana po Lotharu Matthausu danas također igra nogomet, a nedavno je potpisala ugovor u kojem stoji odštetna klauzula od 60 milijuna eura.

Mattheus de Andrade Gama de Oliveira prešao je iz Estorila u Sporting za milijun eura, a novi klub odredio mu je odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura.

https://www.youtube.com/watch?v=_VhzJwakViQ

Brazilac koji danas ima već 22 godine s 12 godina prošao je na probi u Flamengu, klubu u kojem se proslavio njegov otac, ali Bebeto mu nije dao da kaže pravo ime i prezime kako na temelju toga ne bi potpisao za klub.



Mattheus je deset godina igrao u Flamengu, a na koncu je otišao u Estoril gdje je odigrao dvije sezone i na kraju potpisao za Sporting. Mattheus ne igra na očevoj poziciju, već na poziciji ofenzivnog veznjaka, a ove sezone odigrao je 31 utakmicu za Estoril i upisao dva pogotka i pet asistencija.

Možda nije uspješan kao njegov otac, ali odštetna klauzula od 60 milijuna eura valjda znači kako Mattheus ipak nešto vrijedi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI