(VIDEO) POVIJESNA KATASTROFA HRVATSKE! Španjolci razvalili Vatrene s čak šest komada uz čistu rapsodiju lijepih golova

hns

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu i u prvih 20 minuta je imala dvije sjajne prilike koje su promašili Santini i Perišić, no potom je uslijedio potop i katastrofa nedostojna svjetskih doprvaka

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je natjecanje u Ligi nacija debaklom u Elcheu izgubivši od Španjolske sa 0-6 što je najteži poraz ‘Vatrenih’ u povijesti.

Do sada najteži poraz doživjeli smo u rujnu 2009. na Wembleyju u kvalifikacijama za SP 2010. izgubivši od Engleske 1-5. No, ‘Furija’ je svjetskim doprvacima ‘čestitala’ šesticom.

Golove za španjolsku vrstu zabili su Saul Niguez (24), Marco Asensio (33), Lovre Kalinić (35-ag), Rodrigo (49), Sergio Ramos (57) i Isco (70). Posebno je bio raspoložen Asensio koji je nam je zabio dva gola, jer je Kalinić zatresao svoju mrežu nakon njegovog udarca, te upisao i dvije asistencije.

Španjolska je ovom utakmicom produžila niz bez domaćeg poraza na 38 utakmica, ostvarivši pritom 34 pobjede. Španjolci su posljednji put izgubili službenu utakmicu kod kuće prije 15 godina i to od Grčke (0-1).

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu i u prvih 20 minuta je imala dvije sjajne prilike koje su promašili Santini i Perišić, no potom je uslijedio potop i katastrofa nedostojna svjetskih doprvaka.



U 15. minuti Vrsaljko je sjajno ubacio na vrh peterca, a Santini je potpuno sam promašio gol. Tri minute kasnije Vrsaljko je ubacio još jednu sjajnu loptu, ovoga puta do Perišića čiji je udarac blokirao Carvajal. Prvi problemi počeli su u 19. minuti kada je do tada odlični Šime Vrsaljko napustio teren zbog ozljede koljena, a umjesto njega u igru je ušao Marko Rog.

Nažalost, uslijedio je neobjašnjiv pad i Hrvatska je od 24. do 35. minute primila tri gola. “Vatreni” su se raspali i već tada je bilo jasno kako je ova utakmica izgubljena. Ne samo zbog rezultata već i zbog nemoći koju smo u tim trenucima pokazivali.

Prvi pogodak primili smo pomalo naivno u 24. minuti. Sergio Ramos je sjajnom dijagonalom uposlio Carvajala koji je ubacio u kazni prostor, a na loptu je naletio Saul Niguez i zakucao je glavom u mrežu postigavši pogodak u svom rodnom gradu. Na 2-0 je povisio Marco Asensio sjajnim udarcem sa 20 metara. Samo dvije minute kasnije već je bilo 3-0, a ponovo je u naslovnoj ulozi bio Asensio. Napadač Real Madrid je ovoga puta ‘opalio’ iskosa sa 20 metara, lopta je pogodila vratnicu, odbila se u Kalinićeva leđa i završila u mreži. U sudačkoj nadoknadi među strijelce se mogao upisati i Rodrigu, ali je pucao pored gola.

No, u 49. minuti napadač Valencije nije promašio. Asensio ga je fantastičnom loptom gurnuo oči u oči s Kalinićem i Rodrigo je zabio hrvatskom vrataru kroz noge. Potop se nastavio u 57. minuti kada je Asensio ubacio iz kornera, a Ramos zabio za 5-0. Nažalost, ‘La Roja’ nije na tome stala. U 70. minuti među strijelce se upisao i Isco. Do kraja utakmice mogli smo primiti i sedmi gol, no Kalinić je i nešto obranio.

Španjolcima je to druga pobjeda nakon što su u subotu u Londonu porazili Englesku (2-1) i nakon dvije utakmice imaju šest bodova istaknuvši tako glavnu kandidaturu za pobjednika skupine, dok će Hrvatska i Engleska u međusobnim susretima razriješiti pitanje tko će preseliti u niži rang natjecanja.

Pobjednik skupine će izboriti nastup na ‘Final Fouru’ Lige A, dok će najslabije ekipe iz četiri skupine preseliti u niži rang natjecanja, Ligu B.

Hrvatska će idući nastup imati 12. listopada na praznoj Rujevici protiv Engleske.

ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 6-0

ELCHE. Stadion Manuel Martinez Valero – 33.000 gledatelja; Sudac: Benoit Bastien (Francuska);

Strijelci: 1-0 Saul (24), 2-0 Asensio (33), 3-0 Kalinić (35-ag), 4-0 Rodrigo (49), 5-0 Ramos (57), 6-0 Isco (70)

Žuti kartoni: Santini, Brozović

Crveni kartoni: –

ŠPANJOLSKA: De Gea – Carvajal (od 74. Azpilicueta), Nacho, Ramos, Gaya – Saul Niguez (od 65. Alcantara), Busquets (od 59. Rodrigo), Ceballos – Asensio, Rodrigo, Isco. Trener: Luis Enrique

HRVATSKA: Kalinić – Vrsaljko (od 19. Rog), Mitrović, Vida, Pivarić – Rakitić, Modrić, Brozović (od 62. Pjaca) – Kovačić, Perišić, Santini (od 71. Livaja). Izbornik: Zlatko Dalić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI