(VIDEO) Perišić dobio najbizarniji žuti karton: Nikome nije bilo jasno zašto je kažnjen, ali sudac nije imao dileme

Perišić je djelovao zbunjeno, kao i cijela momčad, a sudac mu je još pokazao žuti karton.

Spomenuti karton dogodio se u šestoj minuti nedjeljnog derbija 26. kola talijanske Serie A između Intera i Rome (1:3) na Giuseppe Meazzi. Ivan Perišić smislio je način kako vratiti loptu vrataru, a da pritom ovaj smije uzeti loptu u ruke i da mu sudac ne svira indirekt. Dovitljivi Perišić podigao je loptu i glavom vratio Handanoviču loptu, a onda se na sveopće iznenađenje oglasio sudac dosudivši indirekt. Perišić je djelovao zbunjeno, kao i cijela momčad, a sudac mu je još pokazao žuti karton.

Pitanje koje se mnogima tada učinilo logičnim bilo je – zar se to ne smije? Ne, ne smije se. U pravilima piše ako igrač na neki drugi način namjerno pokuša zaobići pravilo da se vrataru u ruke ne smije vraćati lopta nogom, te doda golmanu glavom, ramenom, prsima… tada ga sudac smije kazniti.

Sudac Tagliavento poštovao je to pravilo i Perišićev trik da si podigne loptu na glavu, nije uspio. Roma je dobila indirekt, a on žuti karton.

 

Da je Ivan gledao utakmicu PSG-a prošlog mjeseca, mogao je naučiti da ovakvo pravilo postoji i da se kažnjava kartonom. Na svojoj koži je to iskusio Marco Verratti. On je legao na travnjak kako bi vratio vrataru loptu, pa je za to dobio karton.

https://www.youtube.com/watch?v=ccgpQBObhdc

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI